SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vergi Haftası Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:07
Vergi Haftası Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 26. Vergi Haftası kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. 

Sabah 09.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, tarafından anıtına çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunan Başkan Poyraz Vergi Dairesi yönetimi ve çalışanları daha sonra Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete konuşan Vali Süleyman Kamçı, verginin kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Ben öncelikle bu hafta dolayısıyla bütün çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Vergisi layığıyla veren Malatya’mızın değerli sanayici, esnaf ve vergi mükelleflerini de kutluyorum” dedi.

Devletin hizmetlerini yürütebilmesi için vatandaştan aldığı vergilerle işleri yaptığını belirten Kamçı, bu nedenle toplanan vergilerin kutsal olduğunun altını çizdi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ise, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Kamçı’ya bilgiler sunarak, “Hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Okullarda öğrencilerimize verginin önemini anlatacağız. Bakanlığımızın aldığı bir kararla bu yıl ilk defa vergi veren mükelleflerimizi de ziyaret ederek ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.

Poyraz, kutlamalar çerçevesinde ayrıca kan bağışı ile ağaç dikim törenlerini de icra edeceklerini söyledi.

BELEDİYE ZİYARETİ..

Vergi Haftası dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, beraberinde grup müdürleri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası’nın temel esprisinin verginin kamuoyu gündemine taşınması olduğunu belirterek, “Mükelleflerin vergiye gönüllü uyumu konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle vergi bilincinin oluşması adına okullarda konferanslar düzenleniyor, öğrenciler dairemizi ziyaret ediyorlar. Dolu dolu bir Vrgi Haftası yaşamanın gayreti içerisindeyiz. Devletin vergi alacağına sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

Tüm Vergi Dairesi çalışanlarının haftasını tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, vergi olmadan kalkınmanın olmayacağını söyledi. Ülke kalkınmasının ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasının, vergilerin sağlıklı bir şekilde toplanmasına bağlı olduğunu belirten Başkan Çakır, “Bu haftalar vasıtasıyla vergi bilincinin oluşması gerekiyor. Gelişmiş ülkelere baktığımızda vergi bilincinin çok ileri seviyede olduğunu, insanların daha çok vergi vermek için yarışır hale geldiğini görüyoruz. Millet olarak bizim devlete büyük bir bağlılığımız var. Bu bağlılığı vergi bilinciyle taçlandırmak gerekiyor. Verginin çoğalması için üreticinin, yatırımcının artması gerekiyor. Bu yatırımcıların tek bir alanla sınırlı kalmaması gerekiyor. Yatırım büyürse, ekonomi büyürse vergi de artacaktır” şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, ziyaret sırasında Başkan Çakır’a bir buket çiçek takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız