SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vergi Miktarı 417 Milyon YTL Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Türkiye'de en büyük sıkıntının sosyal güvenlik açığı ve yüksek reel faiz oranı olduğunu belirtti.

Divan Bilim Kültür Sanat Derneği'nin bu haftaki konuğu Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök oldu. Dernek merkezinde, Türkiye'deki genel ekonomik durum ve Malatya'da uygulanan vergi sistemi hakkında detaylı bilgi sunan Özkök, mükellef memnuniyetini sağlayabilmek için insan merkezli bir vergi politikası uygulamaya çalıştıklarını belirtti. Göreve geldikten itibaren ilk olarak zihniyet değişimine gittiklerini ve vergi dairesini yeniden örgütlediklerini ifade eden Özkök, sistemli çalışmalarının kısa sürede sonuçlarını aldıklarını ve Malatya'da toplanan vergi miktarının 2.5 yılda gelir vergisinde yüzde 103, kurumlar vergisinde ise yüzde 297 onanında artığını ifade etti. Özkök, "Göreve geldiğimizden itibaren Malatya'da toplanan vergi miktarı 292 milyon YTL'den 417 milyon YTL'ye yükseldi. Mükellefleri faaliyet alanlarına göre çeşitli başlıklar altında topladık ve bu sektörleri alanında uzmanlaşmış personelimiz ile denetledik. Bunun meyvelerini de kısa sürede toplamaya başladık" dedi.

Türkiye'de en büyük sıkıntının sosyal güvenlik açığı ve yüksek reel faiz oranı olduğunu da anlatan Özkök, her şeye rağmen ekonomini kırılganlığının azaldığını ve ileriye yönelik umutlu olduklarını ifade etti.

Toplantı dernek Başkanı Avukat Ali Yıldırım'ın katkılarından ve başarılı çalışmalarından dolayı Özkök'e plaket sunmasıyla sona erdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız