SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vergi Müfettişinin Rüşvet Davası

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:19:19
Vergi Müfettişinin Rüşvet Davası
A- A+ PAYLAŞ

Samsun'da bir kişiden 15 bin lira rüşvet aldığı iddiasıyla polis tarafından parkta suçüstü yakalanarak tutuklanan vergi müfettişi, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendisine komplo kurulduğunu savundu. 

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Anıt Park'ta 52 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat sektöründe faaliyet gösteren E.B. adlı kişi, vergi müfettişi olan 42 yaşındaki E.E.'nin kendisinden 15 bin lira rüşvet istediğini iddia ederek Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Savcılığın talimatı doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, önceden seri numaraları alınmış olan 15 bin lirayı E.B.'den buluştuğu parkta teslim olan E.E.'yi suçüstü yakaladı. 

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak E.E.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen E.E., mahkemede verdiği ifadede kendini savundu. 12 yıldır vergi müfettişi olarak çalıştığını, bir soruşturma sırasında E.B.'nin faturalarında ve diğer evraklarında aksaklık fark ettiğini, bu konuda çalışma yaparken E.B.'nin kendisine komplo kurarak buluştuğu parkta telefonla konuştuğu sırada eline içinde para bulunan poşeti sıkıştırıp kaçtığını söyleyen E.E., suçlamaları kabul etmedi. 4-5 bin lira maaşla çalıştığını, boğazından haram lokma geçmediğini ileri süren E.E., "Allah bana haram lokma nasip etmesin. Kul hakkıyla ölmeyi nasip etmesin. Bana bu konuda komplo kuruldu. Ben tutuklanınca ailem mağdur oldu. Tutuksuz yargılanmak için tahliyemi istiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

E.B. ise, "E.E., fatura ve evraklarımı inceleyince bana 300-400 bin lira cezaya çarptırılacağımı söyledi. Bu işi Ankara'dan halledebileceğini ancak bu kişilere 15 bin lira vermem gerektiğini söyleyip benden para istedi. Ben savcılığa şikayette bulundum. Polisler paranın seri numarasını alıp buluşma yerini kendilerine bildirince parkta parayı teslim aldığında yakalandı. Ancak ben kendisinden şikayetçi değilim" diye konuştu.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız