SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vergi Rekortmeni Plaketi Verildi

0
Güncellendi - 2016-03-07 20:25:44
Vergi Rekortmeni Plaketi Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, kurumlar vergisi rekortmeni değişmedi. Gözde Sağlık Grubu olarak bilinen Ultra Emar Sağlık Merkezi, bir kez daha vergi rekortmeni oldu. Gruba bağlı Gözde Kışla Hastanesi olarak bilinen Güven Sağlık Hizmetleri ise altıncı sırada yer aldı.

2014 yılı vergilendirme dönemi Yıllık Kurumlar Vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2015 Nisan ayında verilen “Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin” değerlendirilmesi sonucunda Malatya İlinde en çok Vergi beyan eden mükellef bir kez daha Gözde Sağlık Grubu olarak bilinen Ultra Emar Sağlık Merkezi oldu.

Kurumlar vergisi rekortmenliğini 11 yıldır elinde bulunduran Gözde Sağlık Grubu, vergi rekortmenliği listesinde birinci sıradaki yerini korudu.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Gözde Sağlık Grubu’nu ziyaret ederek, Kurumlar Vergi Rekortmeni olan Özel Gözde Hastanesi'ne plaketini takdim etti. Kurumlar Vergi Rekortmeni olan Gözde Sağlık Grubu’nun plaketini Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman aldı.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, ziyarette yaptığı konuşmada, "Gözde Grubunun zaten önceki yıllarda da vergi rekortmenliği var. Ben bu faaliyetlerden dolayı Gözde grubu ve şirketlerine ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Plaket takdiminde Gözde Sağlık Grubu Koordinatörü Dr. Nurgül Karaman ve Gözde Sağlık Grubu Muhasebe Müdürü Yasin Aydemir'de hazır bulundu.

Poyraz, Maliye Bakanı Naci Ağbal imzalı teşekkür belgesini de Dr. Karaman'a takdim etti.

"VERGİ VERMENİN KUTSİYETİNİ BİLEN BİR GRUBUZ"

Malatya'ya yaptığı sağlık yatırımlarıyla adından söz ettiren Gözde Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, "Kurumlar Vergisi'nde Ultra Emar Sağlık Merkezi yani Gözde Sağlık Grubu birinci, Güven Sağlık Hizmetleri yani Gözde Kışla Hastanesi ise altıncı oldu. Yıllardır bu manzara değişmiyor. Son 11 yılda Kurumlar Vergi rekortmenleri listesinde sürekli yer aldık. Uzun yıllardır da birinci sıradayız. Bu, kurumumuzun vergi vermenin kutsiyetini ve manasını anlamış olduğunu gösteriyor" dedi.

Karaman, vergi vermenin önemine de değinerek, şunları söyledi: "Bu başarı bizden ziyade Gözde ailesinin, aile bilinci içerisinde gayretli ve özverili çalışmalarının sonucunda gelmiş bir başarıdır. Grup olarak zaten vergi bilincinin, vergi vermenin kutsiyetinin farkındayız. Her ne kadar üreten, vergisini veren bireyler olmamızla birlikte; bir toplumda yaşayan ve kamu yatırımlarından faydalanan bir vatandaşız aynı zamanda. Kamu yatırımları, toplumsal yaşamın idamesinde temel yaşamsal unsurlardır. Bunların en büyük kaynağı da ödediğimiz verdilerdir. Türkiye'miz şuanda koskoca bir şantiye halinde. 3. köprünün son tabliye kaynak töreni yapıldı. Avrasya tüneli geçişleri, 3. havalimanı gibi devasa projeler son hızla devam ediyor."

"MALATYA İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP"

Karaman, Türkiye'nin en zengin işadamlarının şirketlerinin Malatya dışında olduğuna dikkat çekerek, "Büyükşehir belediyelerinin kaynakları ödenen vergiler oranında belirlenmektedir. Malatya2mızın gelişmesi ve hak ettiği seviyelere ulaşması açısından bu konu büyük önem taşıyor. Türkiye genelinde ve dünya iş hayatında çok önemli işadamlarımız ve markalarımız var. Türkiye'nin en zengin 100 işadamı listesinde 6 tane Malatyalı işadamımız yer alıyor. Listeye girmeyen belki onlarca, yüzlerce önemli işadamlarımız var. Ama maalesef bütün bu şirketlerin merkezleri Malatya dışında bulunuyor. Dolayısıyla bunların ödedikleri vergilerin Malatya'ya herhangi bir katkısı olmamaktadır. Buradan işadamlarına seslenmek istiyorum, hemşerilik ve vefa borcu olarak bu şirket merkezlerini Malatya'ya getirmelerini rica ediyorum. Bu, Malatya'nın zenginleşmesinin ve yatırımlarının artması açısından hayati öneme sahip" ifadelerini kullandı.

"MALATYA'DA YATIRIMLARIMIZI ARTIRARAK, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bazı camiaların Malatya kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yaydıklarını dile getiren Karaman, "Gözde Grubu'nun kazandıklarını İzmir'e yatırdığı yönünde bazı söylentiler var. Bu aldığımız plaket ve vergi rekortmenleri listesindeki sıralamalarımız bu haberleri tekzip etmektedir. Biz, her zaman Malatya'dayız, Malatya'da olmaya daha güçlenerek, yatırımları daha da artırarak olmaya devam edeceğiz" dedi.

Şirket Bülteni

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hayro (8 yıl önce)
    3, köprü ve hava limanı yap işlet devret modeliyle yapılıyor. vergilerle değil. saygılar
    0
    0
    Yanıtla