SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vergi Tahsilatı Düştü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da vergi gelirlerindeki oran bir önceki yıla göre düşüş gösterdi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın verilerinden derlenen bilgiye göre, Malatya'da 2006 yılında 410 milyon 805 bin YTL olan vergi geliri, 2007 yılında 417 milyon 388 bin YTL olarak gerçekleşti. Vergi gelirlerindeki tahsilatın ise 2006 yılında 341 milyon 61 bin YTL iken, 2007 yılında yüzde 4 oranında düşüşle 327 milyon 959 bin YTL olarak gerçekleştiği belirtildi. Bu rakamla 2006 yılındaki yüzde 83 oranındaki tahsilat oranı 2007 yılında yüzde 79 olarak gerçekleşti.

Bu arada, vergi tahsilat oranlarında 2007 yılında en yüksek tahsilat yüzde 90 ile Doğanşehir Mal Müdürlüğü’nce gerçekleştirilirken, ikinci sırayı ise yüzde 88 tahsilat oranı ile Arguvan Mal Müdürlüğü, üçüncü sırayı da yüzde 87 tahsilat oranı ile Pütürge Mal Müdürlüğü aldı. Malatya'da 2007 yılında en düşük tahsilat oranında ise yüzde 54 ile Kale Mal Müdürlüğü ilk sırayı alırken, onu yüzde 58 ile Doğanyol Mal Müdürlüğü ve yüzde 65 ile Akçadağ Mal Müdürlüğü izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız