SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vergi Toplum Hakkıdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:50:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, “Çocuklarımıza vergi bilincini benimsetmeliyiz” dedi.

Vergi Dairesi Başkan Vekili Cemil Müsevitoğlu, Beydağı Vergi Dairesi Müdürü Murşit Kılıç, Vergi Uygulama Müdürü Hatice Çeliker, Fırat Vergi Dairesi Müdür Vekili Yasemin Algan, İnsan Kaynakları Müdürü Recep Serdar ve başkanlık personeli Vali Şahin’i, Vergi Haftası nedeniyle makamında ziyaret ederek hafta ile ilgili etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Vali Şahin, “Vergi aslında toplum hakkıdır, kamu hakkıdır. Bu topraklar üzerinde bu milletin bu ülkenin sağlamış olduğu imkanlarla kazanç elde eden insanların yine bu toprakların ve bu topraklar üzerinde yaşayan millet dediğimiz o topluma elde ettiği kazanımlarından o toplumun hakkını iade etmesidir. Onun hakkını tekrar ona teslim etmesidir, dolayısı ile bu bir vazife olmasının yanında bir borçtur. Bu yönü ile baktığımızda vergi ödemek hem kutsi bir görevdir hem de aslında hayırlıda bir iştir diye düşünmek lazım. Bir ülkede insan vergi vermiyorsa bir ülkede görevini yapmayan insanlar sıralamasında hemen hemen birinci sırada yer alır, o toplumdan dışlanmaya başlar. Dikkat edilirse çeşitli batılı filmlerde “Ben vergisini veren bir vatandaşım” diye vurgulanır, özellikle bunu vurgular, vergi vermek aynı zamanda bir denetim hakkını da insanlara sağlar. Aslında bunu vatandaşlarımıza çeşitli vesileler ile duyurmak, hafta, gün ay ya da başka türlü faaliyetlerle hangisi yapılabilirse bunu mutlaka vatandaşlarımıza iletmek çocukluktan itibaren bunu benimsetmek kişiselleştirmek gibide bir görevimiz var. Bu etkinliklerin etkisini, önümüzdeki yıllarda vergi mükelleflerinin sayısı daha da artarak görürüz, bu yıl iki bin daha artış olmuş, önümüzdeki yıl beş bin olur daha sonraki yıl on beş bin olur, bunun artış göstermesi zenginleşmeyi gösterir” dedi.

Başkan Vekili Müsevitoğlu ise vergi bilincinin arttırılması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla çeşitli etkinliklerle haftayı kutlayacaklarını belirterek, “Vergi Dairesi Başkalığı olarak hafta boyunca verginin sosyal boyutuna dikkat çekerek toplanan verginin toplumun hangi alanlarında harcandığının bilgilendirme yapacağız. İlkokulları ziyaret ederek vergi konulu konferanslar verilecek” diyerek, mükelleflerin ziyaret edileceğini ve birçok değişik etkinlikle vatandaşlara ulaşacaklarını dile getirdi.

Tahakkuk, tahsilat ve bütçe giderleri hakkında da detaylı bilgiler veren Müsevitoğlu etkinliklerin bunlarla sınırlı kalmayarak birçok sosyal etkinliklerle devam edeceğini ve 25 Şubat 2014 Salı günü Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası Kongre Salonu’nda Vergi rekortmenleri için ödül töreni düzenleneceği söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız