SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vergi ve Gecikme Cezaları Kaldırılıyor

0
Güncellendi - 2016-08-04 16:31:16
Vergi ve Gecikme Cezaları Kaldırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yıldırım, birikmiş vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı. 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Yıldırım "Süreci birlikte yürüteceğiz. 15 Temmuz'da beraberdik bundan sonrada tasada ve sevinçte de beraber olacağız" dedi. Yıldırım, iş dünyasına içinizdeki FETÖ mensuplarını temizlemeleri çağrısını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde oda ve borsa başkanlarına seslendi. Pazar günü yapılacak mitinge bütün milleti davet eden Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sizler üreten ürettiğini satan istihdam oluşturanların temsilcilerisiniz. Alın teri döküyorsunuz. Açılan köprülerde yollarda yapılan hızlı trenlerde sizin hisseniz var, akıl ve alın teriniz var. Emek ve fedakarlığınız için teşekkür ediyorum.

Darbecilerin hızla tespit ve yargıya teslim edilmesi için OHAL ilan ettik OHAL millet için değil biz kendimize ilan ettik. Ekonomik ve sosyal hayat aynen devam ediyor hatta eskisinden daha fazla canlanarak devam edecek. Bayramdan önce sizlere müjdelerimiz oldu ama bu hain örgüt bayramdan sonra bunların önüne geçmek istedi. Meclis'i çalıştırmaya devam ettik. İş hayatını ilgilendiren kanunları çıkardık ve hayata geçirdik.

Birikmiş vergi cezaları kalkıyor

Muhtasar ile sigorta artık birlikte, ayrı beyannamelere gerek yok. Yepyeni bir yatırım teşvik sistemi hayata geçiyor. Bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayan yatırımlara sınırsız özel destek verilecek.

Vergi prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergi ile ilgili davalar ortadan kaldırılıyor. Artık mahkemelerle işiniz olmayacak. Birikmiş vergi cezalarını ortadan kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz.

"Aralarında zerre kadar fark yok"

Himmet adı altında haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanları dinleyen, fişleyen bu küresel örgüt bundan sonra bu topraklarda yaşam hakkı bulamayacak. Bu örgütle bölücü PKK örgütü arasında zerre kadar fark yok. İkisinin de düğmesi aynılarının elinde. İkisi de aynı merkezlerden kontrol ediliyor.

Ne söylerseniz söyleyin hiçbir şey fark etmez. Çünkü ülkesine inanan, ülkesinin yönetimine güvenen, Cumhurbaşkanına güvenen 79 milyon vatan evladı var. Sizin ne söyleyeceğiniz önemli değil. Bizim geleceğimizi, bizim kaderimizi hariçten gazel okuyanlar değil, bu millet belirler.

"Süreci birlikte yürüteceğiz"

Artık devletin bütün birimleri, milli iradeye kurşun atan zihniyetten tek tek temizleniyor. Sizden önemli istirhamım şudur; benzer şekilde iş dünyası olarak, sanayicilerimiz olarak, borsalarımız olarak da kendi insanına bomba atacak kadar alçaklaşmış bu terör mensuplarına yer vermeyin, bunları temizleyin. Bundan sonra daha güçlü bir ordu ve kaliteli bir bürokrasiyle güçlü bir iş dünyası olacak. Süreci birlikte yürüteceğiz. 15 Temmuz'da beraberdik bundan sonrada tasada ve sevinçte de beraber olacağız. Ankara ve İstanbul dışında yaşan vatandaşlarımızı bu olayı sınırlı hissettiler birlikte ayağa kalkarak bu tehdidi yok ettik.

Sadece darbenin karşısına çıkmadık geleceğimize teminat altına aldık. Kıymetli misafirler Türkiye'nin geleceği daha aydınlıktır. Milletimiz rahat olsun iş dünyamız müsterih olsun. AK Parti iktidarı bundan sonra aynı kararlılıkla yatırımlara devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız