SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vergi ve Trafik Cezaları Silinecek!

A- A+ PAYLAŞ

Otomotiv sektörüne destek olmak amacıyla geçen yıl şubat ayında uygulamaya konulan hurdaya çıkartılan araçların vergi borçları ve trafik para cezalarının silinmesine ilişkin düzenlemenin kapsamı genişliyor.

Süresi 30 Haziran’da sona eren uygulama 2011 yılı sonuna kadar uzatılırken, 1979 ve daha önceki tarihlerde trafiğe çıkan araçlar için geçerli olan düzenleme, 1985 yılına çekildi.

Daha önce gerçek kişilerin yanı sıra sadece yolcu ve yük taşımacılığı yapan şirketlerin yararlanabildiği düzenlemeden, artık tüm şirketler yararlanabilecek.

25 YAŞ VE ÜZERİ

Meclis tatile irmeden yasalaşması eklenen düzenleme, model yılı 1985 veya daha eski olan motorlu taşıtlarını 31 Aralık 2011 tarihine kadar hurdaya çıkartanları kapsıyor. Aracının yaşı 25 ve daha fazla olanlar kayıt ve tescillerini sildirerek, araçlarını İl Özel İdareleri’ne bedelsiz teslim edecekler veya Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) götürebilecekler.

VERGİ VE TRAFİK CEZALARI SİLİNECEK

Aracını bu şekilde hurdaya çıkartanların 31 Aralık 2011 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezaları silinecek. Ayrıca, hurdaya çıkartılan bu araçların plakasına 28 Şubat 2009 tarihine kadar kesilen trafik para cezaları da affedilecek. Yeni düzenlemeyle yolcu ve yük taşımacılığı yapan şirketlerin yanı sıra diğer şirketler de 25 yaşından büyük araç filolarını yenilerken af hükümlerinden yararlanabilecekler.

ESKİ ARAÇLARI DA KAPSIYOR

Bu arada, yeni düzenlemeyle 5 Temmuz 2003 tarihinden önce çalınan veya çekme belgesi alınan araçların motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası borçlarının silinmesine ilişkin düzenlemenin de kapsamı genişletilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız