SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Verilen Oy Başbakanımızadır da'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:01:28
'Verilen Oy Başbakanımızadır da'
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Verilen her oy sadece belediye başkanımız için değil, aynı zamanda sayın başbakanımızadır, aynı zamanda Türkiye’yi kim yönetecek diye buna karar vermektir” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Malatya’nın Aragpir ilçesini ziyaret etti. Bakan Yılmaz’ı, Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve partililer karşıladı.

Arapgir ilçe merkezinde esnafı ziyaret eden Bakan Yılmaz, daha sonra AKP İlçe Başkanlığına gitti. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Üzüntümüzde sevincimizde birdir. Dolayısıyla bir olmamızın vermiş olduğu bir kardeşlik var" dedi. 

Türkiye'nin son 10 yılda yüzde 5.1 oranında büyüdüğünü anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Avrupa 0.4 küçüldü. Biz Avrupa’dan belki 20 kat büyüdük, ama halen yetişemedik. Niye? Bizden öncekilerin kavgasından, bizden öncekilerin tembelliğinden. Bakın eğer 100 liranın bir vergi gelirinin siz 86 lirasını faize ödüyorsanız, bizden önceki dönemde buydu, geriye kaç lira kalıyor, 14 TL. Siz 14 TL ile işçinizin, memurunuzun maaşını veremezsiniz, memurunuzun sayısını artıramazsınız, çiftçiye destek veremezsiniz, yatırımlarınızı gerçekleştiremezsiniz. Bizden önceki yatırımları gerçekleştirme süresi 8.5’dir. Bundan dolayı Bolu Tüneli bitmedi, 30 hükümet geçti, bundan dolayı Karadeniz Otoyolu bitmedi, belki 8-10 hükümet geçti. Ancak şimdi hamdolsun, şimdi 100 liralık gelirin 86 lirası faize gitmiyor. 100 liralık gelirin, 16 lirası şuan faize gidiyor. Geriye kalan kısmı yine millete hizmet olarak geliyor. Biz geldiğimizde bizden önceki hükümetlerin faize ödediği miktar yüzde 63’tü. Şimdi Aralık 2013 itibariyle söylüyorum yüzde 7.7. Eğer yüzde 63 üzerinde AK Parti faize ödemiş olsaydı, 642 milyar lirayı faize ödemiş olacaktı. 80 yılda bu ülkenin milli gelirini 230 milyar dolar yaptılar, bizim dönemimizde 800 milyar dolar yaptık.” 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle konuştu; “Gerçekten Türkiye bu coğrafyada diğerlerince ‘Çok oldu’ diye bakılıyor. Neden? Mısır'daki darbeye tek darbe diyebilen ülke Türkiye’dir. Suriye’yi bölmek istiyorlardı, ‘Suriye’yi bölemezsiniz, bölünmesini istemiyoruz’ diyen biziz. Türkiye, İsrail gibi bir devlete özür diletmiş bir ülke. Dışarının hiçbir katkısı olmadan kendi iç dinamiklerimizden gelen, kendi iç kararımızdan gelen kendi kararımızla bir çözüm sürecini başlatmış bir ülkeyiz. Bu Türkiye’den rahatsızlık duyuyorlar. İstiyorlar ki, tespihin imamesi gibi başında bir Tayyip Erdoğan var, imameyi alırlarsa geri kalan dağılır diye düşünüyorlar, bütün saldırıyı sayın başbakanımızın üzerine yönlendiriyorlar. O bakımdan geçmiş 80 yıldakini üst üste koyun, kim tarafından iyi yöneltildi diye ona bakın, verilen her oy sadece belediye başkanımız için değil, aynı zamanda sayın başbakanımızadır aynı zamanda Türkiye’yi kim yönetecek diye buna bu millet karar verecektir.”

Malatya’da geçen 6 Mart günü partisince gerçekleşen miting için teşekkür eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Gördüm Malatyalı hemşehrilerimin hepsinde heyecan var. Aşkınız daim olsun diyorum” dedi.

Ziyarette konuşan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sayın İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı olmadan evvel, Malatya’ya ve Arapgir’e özel çok önemli katkıları oldu. Sayın Yılmaz, çok önemli görevlerde bulundu ve Türkiye’nin demokratikleşmesine ciddi katkıları oldu. Türkiye’nin ekonomik istikrar, siyasi istikrar ve bununla birlikte demokratikleşmeye çok önemli katkıları oldu. Uzun adamın, ustanın yol arkadaşı olarak sayın bakanım Malatya’ya ve Arapgir’e çok önemli yatırımlar da bulundu.” 

Bakan Yılmaz, Arapgir’den Sivas’ın Divriği ilçesine gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız