SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Verilen Sözler Tutulmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:21
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Baskilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Mustafa Naci Yağır, Malatya ile Baskil ilçesi arasında yaşanan ulaşım sorununun çözülmesini istedi. 

Yeni Baskilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Mustafa Naci Yağır, yaptığı açıklamada, derneğin gerçekleştirdiğini ilk kongra hakkında bilgi verdi. Baskillilerin sıkıntılarını çözme mücadelesine devam edeceklerini belirten Yağır, en büyük sorunun ise Malatya ile Baskil arasındaki ulaşım sorunu olduğunu ifade etti. Yağır, Malatya ve Baskil arasındaki ulaşım sıkıntısının giderilmesi amacıyla 2 adet feribotun hizmete girdiğini fakat bu çözümün de sıkıntıları tam anlamıyla çözmediğini gördüklerini belirtti. Yağır, "Feribotların insanımızın çileli ulaşım sorununa geçici bir çare olduğunu bizlere göstermiştir. Bölgemize kazandırılan her iki feribot ve daha önce faal olarak çalışan diğer 2 feribotun çalışmalarının belli saatlerde olmasından dolayı ulaşım sorununa kesin mahiyette çare olmadı. Bu nedenle feribotların çalışma saatlerinin, usul ve esaslarının düzenlenmesi, feribotların faaliyet gösterdiği alanların çevre düzenlemesinin yapılması, bilet fiyatlarının düşürülmesi, dört feribottan bir tanesinin Baskil tarafında bekletilmesi, kış aylarında saat 21:00’ e kadar, yaz aylarında ise saat 23:00’e kadar seferlerin düzenlenmesi gerekmektedir. Özellikle yeni hizmete giren feribotların işletimi kesinlikle özel sektöre verilmeyip, belediye tarafından diğer feribotlarla her gün bir feribotun çalışması şeklinde, sıraya konmadan karşılıklı aynı anda seferlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Sabahın ilk saatlerinde ve akşam son seferleri 30 dk veya 60 dk aralıklarla yapılarak yolcuların iskelede fazla bekletilmesi de vatandaşlardan gelen taleplerdir" dedi. 

Talepleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ulaştırdıklarını ve bu sorunun giderilmesi için söz aldıklarını belirten Yağır, "Verilen sözlerin henüz tutulmaması nedeniyle aynı sorunlar devam etmekte. Ayrıca çalışma saatleri dışında hemşehrilerimiz, hastalarını hastanelere götürmede sıkıntı çekmektedirler. Ulaşım sorunun kesin çözümü ise mevcut demir yolu köprüsü üzerinde yapılacak, çift katlı kara yolu köprüsünün yapılması ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Nitekim Dernek yönetimi olarak mevcut demir yolu üzerinde bir takım inceleme ve araştırmalar yaptırdık, inceleme neticesi elde ettiğimiz verileri basınımız aracılığı ile kamuoyu ile paylaştık. İnceleme ve araştırmalarımızda, yapılacak kara yolu köprüsünün maliyetinin 22 milyon TL olduğunu ve kara yolu köprüsünün yapılmasında bir engelin bulunmadığı görülmüştür. Feribotların suya indirilmesi için 10 milyon TL para harcandığı bilinmektedir. 22 milyon TL harcayarak hemşerilerimizin ulaşım sorununa kesin mahiyette çözüm bulunabilir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız