SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Verilen Sözler Var..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi ilçesinde inceleme yaptı.

Beraberinde AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'le birlikte Battalgazi ilçesine giden ve belediye salonunda muhtarlarla toplantı düzenleyen milletvekili Öznur Çalık, burada yaptığı konuşmada, ilçede yaptıkları hizmetleri anlattı. Battalgazi'ye yapılan Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnönü Üniversitesi'ne bağlı bazı meslek yüksek okullarının Tacan Kışlası'na taşınması nedeniyle ilçenin eğitim yuvası haline geldiğini söyleyen milletvekili Çalık, ilçeye TOKİ'nin konut yapması için de girişimlerinin sürdüğünü vurguladı.

Karakaya Baraj Gölü sahil yolunun Battalgazi Kömürhan Köprüsü arasında yapılmasının turizm açısından ve Kale ilçesinde yapılacak marina çalışması nedeniyle önemli olduğunu söyleyen Çalık, Türkiye'de 69 ile götürülen doğal gazın Malatya'ya getirildiğini ve ilçeler arasında ise önce Battalgazi'ye getirileceğini aktardı.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin de burada yaptığı konuşmada, "AK Parti olarak seçimden seçime değil, her zaman vatandaşımızın ayağına gidiyoruz ve gideceğiz. Vaad edilen hizmetlerin getirilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapabildiklerimiz ve yapamadıklarımız var. Verilen sözlerin biran önce hayata geçirilmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak'ın da konuşma yaptığı muhtarlarla gerçekleştirilen toplantıda sorunlar dinlendi.

Diğer yandan, milletvekili Çalık ve beraberindekiler, restorasyonu devam eden kervansarayda da inceleme yaptı. 2010 yılında tamamlanması planlanan ve yaklaşık 4 milyon TL'ye restorasyonu gerçekleştirilecek olan kervansarayın bitmesi ile ve ilçede diğer onarımı yapılan tarihi eserlerle birlikte Battalgazi'nin turizm çekim merkezi olacağına dikkat çeken milletvekili Öznur Çalık, "Bu konuda eski milletvekilimiz Ali Osman Başkurt'un da büyük katkıları bulunuyor. Teşekkür ederiz" dedi.

"DOĞRU BİR TABLO DEĞİL.."
İş adamı Halis Toprak'ın evliliğine yönelik açıklama yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Erken Yaşta Evlendirilen Kız Çocuklarının Durumunu Araştırma Altkomisyonu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Asla doğru bir tablo ve fotoğraf değil. 17 yaşında bir kız, 70 yaşında bir adamla evlendirilemez" dedi.

Öznur Çalık, bir basın mensubunun "iş adamı Halis Toprak'ın yaşlı olmasına rağmen 17 yaşındaki bir kızla evlenmesinden sonra bir araştırma yaptıracak mısınız?" sorusuna "Bununla ilgili bir araştırma yapma yetkimiz yok" diye karşılık verdi.

Öznur Çalık, bu ülkenin bir vatandaşı olarak, bir hanım ve anne olarak ve komisyonun başkanı olarak bu kadar büyük bir yaş farkının doğru algılanmadığını, bu fotoğrafın doğru bir fotoğraf olmadığını, 17 yaşındaki bir evladımızın erken yaşta evlenmesinin de doğru olmadığını söyledi.

Türkiye'de resmi olmamakla birlikte dört evlilikten birisinin erken yaşta evlilik olduğunun görüldüğünü anlatan Çalık, şöyle konuştu: "Erken yaşta evliliklerin olmaması gerekiyor. 12-18 yaş arasındaki evliliklerde kişi fiziki olarak gelişmiş görünse bile, toplumsal sorumluluklarını alabilmelerinde sorun olabileceğini düşünüyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız