SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veriler Korkuttu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:53:14
Veriler Korkuttu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından "Ürün Güvenliği Haftası" kapsamında açıklanan veriler korkuttu. 

Ülke genelinde bu yılın ilk 9 ayında 60 bine yakın ürünün denetlendiğini ve bu ürünlerden 8 bin 882'sinin uygunsuz bulunduğu belirten Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, "78 ürünün piyasaya arzını yasakladık. 6 milyon 145 bin lira idari para cezası kestik. 1 eylül 2014 ile 1 eylül 2015 arasında muayene yapılan 2 bin 680 asansörden bin 42 adedine kırmızı, 409 adedine sarı ve 12 bin 29 adedine ise yeşil etiket yapıştırıldı" dedi.

Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, denetim çalışmaları kapsamında ülke genelinde 81 ilde 700'e yakın denetçilerle vatandaşların can ve mal güvenliği için çalıştıklarını söyledi. Gülaçtı, "78 ürünün piyasaya arzını yasakladık. 6 milyon 145 bin lira idari para cezası kestik. Malatya'da ise 2015'in ilk 9 ayında bin 415 ürün denetlendi. 7 ürün aykırı bulunmuş ve 14 ürün ise güvensizlik şüphesiyle teste gönderilmiştir. Teste gönderdiğimiz ürünlerden 3 ürünle ilgili toplama kararı alınmış ve idari para cezası uygulanmıştır" dedi.

Yeni asansör yönetmeliği 24 haziran 2015'te yayınlanarak zorunlu uygulamaya girdiğini hatırlatan Gülaçtı, "Bu yönetmelik birtakım faydalı yenilikleri getirdi. Bundan sonra asansörlerin yıllık kontrollerini yapacak muayene kuruluşları asansörlere bir kimlik numarası verecek. Her yeni asansör piyasaya arz edilmeden önce A tipi muayene aldıktan sonra tescil edilecek. Malatya’da 3 bin 444 asansör kullanmakta ve Malatya'da 13 ilçe belediyesinden sadece Yazıhan ve Doğanyol’da asansör bulunmadığından dolayı A tipi muayene kuruluşu ile protokol yapılmadı" diye konuştu.

Gülaçtı, 1 Eylül 2014 ile 1 Eylül 2015 arasında muayene yapılan 2 bin 680 asansörden bin 42 adedine kırmızı, 409 adedine sarı ve 1229 adedine ise yeşil etiket yapıştırıldı. Kırmızı etiket oranı her geçen yıl giderek düşmektedir. Kontrollerin ilk seviyesinde yüzde 84 olan güvensiz asansör oranı 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle yüzde 54 seviyesine indi" ifadelerini kullandı.

Malatya Asansör ve Yürüyen Merdivenler Sanayicileri (AYSAD)temsilcisi Hasan Dündar ise “Asansör kazalarında asansörcülerde söz konusu oluyor. Adeta suçlu ayağa kalk türünden bir bakış acısıyla karşı karşıya kalıyoruz. 360 gün güzel çalışan bir asansör bir gün bozulduğunda, hakaretin bin bir türlüsü bize yapılıyor. Bizler yanış yapabiliriz, özelikle merdiven altı meslektaşlarımız var. Elinde iki tana tornavida alıp 'Ben asansörcüyüm' diye gezenler var. Ama bu işin tek suçlusu biz değiliz” diye konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız