SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Verim İçin Destek Olacağız"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Arapgir ilçe Kaymakamlığı Tarım İlçe Müdürlüğü ve Malatya ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği ile ortak yapacağı koç dağıtım projesi toplantısı, Arapgir Belediyesi Salonu'nda yapıldı. 
 
Toplantıya, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Arapgir Belediye Başkan Vekili Metin Gümüş, Tarım ilçe Müdürü Hilmi Öksüztepe , Malatya ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı İhsan Akın ve birçok kurum kuruluş temsilcisi ile yetiştiriciler katıldı. 
 
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Malatya ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı İhsan Akın, Arapgir yetiştiricisinin bu koç proje ile elindeki verimi düşük hayvanların veriminin arttırılması için önemli bir çalışma olacağını dile getirirdi. Verimliliğin artması verimsizliğin ortada kalkması için muhakkak bu proje ve buna benzer projelere destek olunması gerektiğini dile getiren Akın, koyun keçi yetiştiricilerine herkesin destek olmalarını beklediklerini söyledi. 
 
Arapgir Kaymakamı Ercan Turan ise, koç projesinin ilçedeki her yetiştiriciyi kapsayacak güzel bir proje olduğunu söyledi. Turan, "Bu tür çalışmaların hayvanlığın gelişmesi bakamından önemlidir. Tarım ve hayvancılığın çok önem arz ettiğini biliyoruz ve hayvancılığa önem veriyoruz. Bu bağlamda sorunların giderilmesi ve verimin arttırılması için kaymakamlık olarak her zaman yetiştiricilerin yanında olacağız ve birçok alanda Arapgir'e çalışmalar yaptık bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 
 
AKP  Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "Bu toplantı beni heyecanlandırmıştır. Ama daha önce Arapgir'de yapılan hayvancılığın çok olduğunun bilgisini aldım ve şu anda çok düşük olması beni hakikaten üzdü. Bizler elbirliği ile ne olursa olsun koyun sayısını arttırmamız lazım. Onun için de koç projesi çok önem arz etmektedir. Verimin en iyi şekilde arttırılmasında bizler her zaman destek olacağız bunun sözünü burada veriyorum" ifadelerini kullandı. 
 
"Hükümet olarak yetiştiricilerimizin yanında olarak büyük destekler sağladık bundan sonrada bu tür projelerin destekçisi ve takipçisi olacağız dünyada her şey tükeniyor tükenmeyecek tarım ve hayvancılıktır" diyen Öz, meralardaki yaşanan sorunlarında çözümü için birlikte hareket edeceklerini vurguladı. İşsizliğin önüne geçilmesi için tarım hayvancılık sektörüne her konuda destek olacaklarını üretim ve üreticinin yanında olacaklarını dile getiren Öz, "Bizler üretim olan her programa projeye destek
oluruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız