SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Verimli Görüşmeler Yapıldı"

0
Güncellendi - 2016-01-22 16:22:59
A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Ekonomi İstişare Toplantısı ve Genişletilmiş MÜSİAD Başkanlar Toplantısı’na katıldığını ve Malatya ekonomisinin geleceği adına son derece verimli görüşmelerin gerçekleştirildiği belirtti.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, geçen hafta MÜSİAD Malatya Şubesi adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi İstişare Toplantısı ve Genişletilmiş MÜSİAD Başkanlar Toplantısı’na katıldıklarını ve MÜSİAD Malatya Şubesi üyelerinden oluşan iş adamları heyetiyle Ankara’da bir dizi temaslarda bulunduklarını aktardı. Balin, “Temaslarımız kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet Sarı ve Malatya milletvekillerimizle kapsamlı istişarelerde bulunduk. Malatya ekonomisinin geleceği adına son derece verimli görüşmelerin gerçekleştirildiği ziyaretlerde heyetimizin Malatya adına talep ve önerileri en yetkili mercilere ilk ağızdan iletilmiştir. MÜSİAD olarak son dönemde Malatyalı bakan, milletvekili ve bürokratlarımızın sayısının artması bizleri son derece memnun etmiştir. Ancak 2023 Türkiye vizyonuna yakışır bir Malatya için gerçek kazanım, bu dönemin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi adına birlikte hareket edilmesiyle sağlanacaktır. Malatya maalesef Türkiye’nin gelişimine paralel bir gelişme ivmesi yakalayamamıştır. Öncelikle bunu açı yüreklilikle kabul etmemiz ve Malatya’nın hak ettiği gelişmişlik düzeyine erişmesi için mücadele etmeliyiz. Gerek sanayi alanında gerekse ticarette ülke ortalaması ve benzer illerin ortalamaları incelendiğinde bu tablo net biçimde görülmektedir. Biz MÜSİAD olarak 2016 yılının Malatya’yı şahlandıracak kamu ve özel sektör yatırımları bakımından bir milat olması için büyük gayret içerisindeyiz. Bu noktada tüm tarafların işbirliğine ihtiyacımız var. Etkili lobi çalışmaları ve sinerji ile Malatya’nın sahip olduğu potansiyeli güçlü bir kalkınma hamlesine dönüştürmesi mümkündür. Görüşmelerimizde bu konu üzerinde hassasiyetle durduk ve tüm konuları etkileyecek temel husus olarak altını çizdik. Malatya ekonomisinin etkileşim alanındaki tüm kesimlerin ilgisini ve enerjisini aynı odaklara yoğunlaştırmak maksadıyla 2016 yılında önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

Malatya’da yatırımların teşvikine yönelik yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Balin, Malatya sanayicisinin birtakım beklentilerinin olduğunu belirtti. Balin, “Temaslarımızda öne çıkardığımız konulardan bir diğeri de Malatya sanayisinin geliştirilmesine yönelik tedbirlerdir. Bilindiği üzere son teşvik düzenlemesiyle Malatya, yatırımcılar açısından önemli ölçüde cazibesini yitirmiş ve yatırım kaybına uğramıştır. İlimizde yatırımların teşvikine yönelik yeni düzenlemelere şiddetle ihtiyaç duymaktayız. Ayrıca organize sanayi bölgemizin gelişimine yönelik olarak da Malatya sanayicisinin beklentileri söz konusudur. Bu ihtiyaç ve beklentilerin karşılanması için izlenecek yol haritasını muhataplarıyla istişare ettik. MÜSİAD olarak Malatya için belirlediğimiz ve gerçekleşmesi için çaba sarf ettiğimiz stratejik hedeflerimiz var. Hedeflere ulaşılması daha nitelikli ve yoğun üretim modeliyle katma değer artışı sağlayacak yatırımlarla mümkündür. Biz MÜSİAD olarak önerilerimizin uygulamaya alınmasıyla Malatya ekonomisi adına önemli gelişmeler kaydedileceğine inanmaktayız ve üzerimize düşen görevi üstlenmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • selçuk (8 yıl önce)
    Sayın Mehmet BALİN bey. Öncelikle gurbette yaşayan ve ara sıra memleketini görebilen bir hemşehriniz olarak sayın Veli AĞBABA'nın da sıklıkla mecliste gündeme getirdiği kayısımızın Devlet tarafından şeker pancarı, Çay ve fındık gibi Devlet garantisi altına alınması adına hamleleri önceliğe alın bence. Malatya mızın en önemli önceliğidir. 3.Organize sanayi şu an ne durumda bilemiyorum ama Malatya tarım ile çok daha verimli olanaklara ve altyapıya sahip. Kayısı, Üzüm, Kiraz gibi meyvelerin ve Tekstil gibi Türkiye de çok bilinmeyen gücümüzü kullanabiliriz. Size çok ilginç bir örnek; İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde bir çok işadamı arkadaşlarıma sordum, "LCWAİKİKİ" hangi firmaya ait ve firma sahipleri nereli.?" diye. Bir kişi bilemedi Malatyalı TAHA GROUP'a ait olduğunu. Reklamımızı iyi yaparsak destek kolay gelir.Olaya sadece siyasi değil bir Malatyalı duruşu ve hemşehrilik sevdası ile görmek gerekiyor. Unutmayalım ki Türkiye'nin bir zamanlar en büyük ve en yeni teknolojisine sahip Darende deki YERTEKS iplik fabrikasını yeterince değerlendiremedik.
    0
    0
    Yanıtla