SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Verimli Hizmet İçin'

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Malatya'da hastanelerle ilgili yapılan çalışmanın insan kaynakları, bina ve tıbbi teknolojilerin daha verimli kullanılmasına yönelik olduğunu savundu.

Dr. Zengin, Beydağı Devlet ve Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanelerinin statüsünün kaldırılıp Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde yeni bir düzenleme yapılmasına yönelik eleştiriler ve tepkiler üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bakanlığımızca yürütülen sağlık hizmetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında kısıtlı olan mevcut kaynakların en üst seviyede ve rantabl kullanılarak sağlık hizmetlerinin etkin, kaliteli, verimli, erişilebilir ve hakkaniyetli olarak sunulması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda; ülkemiz genelinde bir çok il ve ilçe merkezlerinde 5283 sayılı kanun gereği Bakanlığımızca devir alınan hastaneler ile birlikte birden fazla devlet hastanesinin ayrı yönetimler altında bina, tıbbi teknolojik ve finansal imkanlar ile uzman tabip ve diğer sağlık, insan gücü kaynakları bakımından bölünmüş bir yapılanma içerisinde faaliyet göstermekte olduğu bölünmüş kaynakların mevcut kurumların verimli işletilmesini ve kısıtlı olan kaynakların rantabl ve koordineli olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkilediği, mevcut branş hekimlerinin iki ayrı kurumda istihdam edilmesinin aynı merkezde birden fazla kurumun müstakil olarak hizmet vermesi için yetersiz kaldığı, dolayısıyla branş nöbetleri, acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane gibi hayati önem taşıyan kritik hizmetlerde sorun ve aksaklıklar yaşandığı ve sonuç olarak bu il ve ilçe merkezlerindeki yataklı tedavi hizmetlerinin sunumunda sıkıntılar yaşandığı tespit edilmiştir.

Özellikle, il merkezlerindeki iki ayrı hastanede birinci basamak yoğun bakım ve birinci basamak acil hizmeti verilebilmekte, nitelikli yoğun bakım ve acil hizmetleri sunulamamaktadır. Bakanlığımızca il merkezlerinde ikinci ve üçüncü basamak nitelikli yoğun bakım ve acil sağlık hizmetlerinin sunumu planlanmıştır. Hastanelerin birleştirilmesi ile hem personel hem de bina ve tıbbi teknoloji konusunda kaynakların verimli kullanılması mümkün olacak ve daha iyi sağlık hizmeti sunulabilecektir.

Bu kapsamda, 02.12.2006 tarihinde Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ’ın izleme değerlendirme ekibiyle ilimizde yapmış oldukları inceleme sırasında ilimizin tüm sağlık sorunları değerlendirilmiş, çözüm önerileri olarak kısa vadeli ve orta vadeli planlamalar yapılmıştır. İlimizin sağlık sorunlarının iyileştirilmesinde orta vadeli yeni bir hastanenin yapılması planlanmış, bu çerçevede Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait Malatya Şeker Fabrikası mülkiyetindeki 188.000 metrekarelik arsa Özelleştirme İdaresi tarafından hastane yapılması için Bakanlığımıza tahsisi yapılmıştır. Bu arsaya 640 yataklı(toplamda 850 yataklı) TOKİ tarafından yeni hastanenin yapılması için 15.10.2009 tarihinde hastane inşaatı ihalesi yapılacaktır.

İlimizin sağlık göstergelerinde gerekli düzeltmeleri yapabilecek kısa vadeli çözüm önerileri olarak da Bakanlığımızca yapılan değerlendirmelerde Türkiye genelinde uygulanan bir çalışma olarak 5283 sayılı yasa kapsamında Bakanlığımıza devir alınan hastane yönetimlerinin mevcut hastanelerimiz yönetimleriyle birleştirilmesi 02.12.2006 tarihinde Sayın Bakanımızın talimatlarıyla başlatılmış olup, Temmuz 2009 tarihi itibariyle bu çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Yapılan bu çalışmalarda insan kaynaklarının bina ve mevcut tıbbi teknolojilerinin rantabl kullanılması planlanmıştır. Bundan sonraki aşamalarda birleştirilen hastane yönetimine bağlı hastanelerin klinik hizmetleri ilgili uzmanların yapacakları teknik çalışmalar sonucunda tespit edilecektir.

Bu çalışmaların temel amacı; halkımızın etkin bir sağlık hizmeti alması, bu hizmetin sunulmasında kamu kaynaklarının verimli kullanılarak israf edilmemesidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız