SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Verimlilik Kültürü ve Yönetimi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Malatya Üstün Yeteneklilerin Eğitimini Destekleme Derneği'nin işbirliği ile Doç. Dr. Yücel Çağlar'ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Verimlilik Kültürü ve Yönetimi’ konulu bir seminer düzenlendi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda, Milli Prodüktivite Merkezi "Malatya Verimliliği Artırma" Projesi kapsamında düzenlenen seminere Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, Malatya Üstün Yeteneklilerin Eğitimini Destekleme Derneği Başkanı Ömer Dinç, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bazı illerde oluşturulan bilim sanat merkezlerinden birinin de Malatya'da bulunmasının, kentte yaşayan üstün yetenekli ve üstün zekalı çocuklar için çok önemli olduğunu söyledi. Bulut, üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukların okul dışında vakitlerini verimli bir şekilde uzmanların gözetiminde geçirebilecekleri bu merkezin dışında yürütülen böyle eğitsel programların ve çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı.

Milli Prodüktivite Merkezi Dış Eğitmeni Doç. Dr. Yücel Çağlar, verimliliğin Türkiye’de sadece tarımda verimlilik anlaşıldığını belirtti. Çağlar, daha sonra şöyle konuştu: "Örneğin, karşıdan karşıya geçerken herkes sağdan geçerse karşıya karışıklık olmadan, birbirimize çarpmadan ve daha kısa zamanda geçeriz bu da yapılan işin düzenli olmasını sağlar ve karşıya geçme eylemini verimli bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz."

Çocukların zekasının önce aile sonra okul ve iş hayatında devam eden eğitimler ve bilgi alışverişleri ile akla dönüştüğünü ifade eden Doç. Dr. Yücel Çağlar, "Bu aklı verimli şekilde kullanmayı çocuklarımıza öğretmeliyiz diyerek, hayatımızda yaptığımız her işimizde verimlilik kültürümüzü yüksek tutarsak o iş için harcayacağımız bedel düşecektir" dedi.

İnsani gelişme düzeyi ile işgücü verimliliğinin doğru orantılı olduğunu söyleyen Çağlar, öğrendiğimiz şeyleri davranışımıza yansıtamadığımız sürece "verimlilik" kavramını da hayatımıza geçiremeyeceğimizi ifade etti.

Seminerin sonunda Malatya Üstün Yeteneklilerin Eğitimini Destekleme Derneği Başkanı Ömer Dinç Doç. Dr. Yücel Çağlar'a bir teşekkür plaketi sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız