SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Verimlilik ve AR-GE Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:47
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "Üniversitelerde Birlikte Araştırma Yapma Kültürünün Geliştirilmesi" başlıklı konferansta konuştu. 

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa İnönü Üniversitesi Rektör danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Hekimhan Mehmet Emin Sungur MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ünal, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Türkiye'de bulunan üniversitelerde bireysel çalışmanın öne çıktığı ve bu nedenle verimliliğin azaldığını bu nedenle kapsamlı işlerin üretilebilmesi için grup çalışmasına önem verilmesi gerektiğini belirtti. Gelişmiş ülkelerin çalışma sitillerini grafiklerle anlatan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, bu ülkelerin gelişmesindeki en büyük faktörün yetişmiş insan verimliği ve üniversitelerin AR-GE çalışmalarına verdikleri önem olduğunu söyledi. Türkiye’de Teknokentlerin verimli çalışması, AR-GE Ofislerinin desteklenmesi ve teknoloji transfer ofislerinin verimliliğinin artırılması ile kalkınmanın hızlanacağını söyleyen Çelik, veri tabanlarının geliştirilmesi ve çalışma gruplarının uyumlu şekilde çalışması ile hızlı bir ilerleme kaydetmenin mümkün olacağını söyledi.

Çelik aksi takdirde rekabetçi dünya ile boy ölçüşmenin zorlaşacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız