SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Verin 5 Yıldızlı Yapalım'

A- A+ PAYLAŞ

Özel İdare'nin işletmecisiyle sözleşme yenilemeyip satışa çıkardığı Altın Kayısı Oteli'nin durumu tartışma konusu olurken, işletmeci İstanbul Otelcilik A.Ş. adına Kemal Süzer bir açıklama yaparak, işletmenin tekrar kendilerine verilmesi halinde 5 yıldızlı hale getirmek için hazırladıkları projeyi hemen uygulayacaklarını söyledi.

Süzer, açıklamasında şöyle dedi:

"Hatırlanacağı gibi, 90lı yıllarda Malatya’da otel sıkıntısı vardı. Yurt içi ve yurt dışından gelen konuklar, konaklayacak nitelikli otel bulamıyorlardı. Bu amaçla İl Özel İdaresi vasıtasıyla Altın Kayısı Otelinin yapımına başlanmıştı. Dönemin Malatya Valisi Sayın Saffet Arıkan Bedük bu oteli işletecek bilgi ve birikime sahip işletmeci arıyordu. Bu amaçla babamız merhum Hasan Süzer’le temasa geçmişti.

Ayrıca aynı dönem Cumhurbaşkanı olan hemşerimiz merhum Turgut Özal, babamıza ricada bulunup, “Malatya memleketin, git yatırım yap” diyordu.

Her ne kadar babamız Hasan Süzer, çok uzun yıllar önce, daha çocuk yaştayken ailesiyle birlikte Gaziantep’e göç etmişse de, Süzer ailesi olarak Malatya’yla bağımızı asla koparmamıştık. Gaziantep, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde yatırım yapan, ayrıca Gaziantep’e sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlayan Hasan Süzer, Altın Kayısı Otelinin işletmeciliğinin teklif edilmesini büyük bir onur olarak değerlendirip, bu teklifi düşünmeden kabul etmişti.

Bu sürecin sonunda, İstanbul Otelcilik AŞ olarak, 1992 yılında Altın Kayısı Otelinin işletmeciliğini aldık. O tarihten beri bu oteli işletiyoruz.

Süzer Ailesi o yıllarda Türkiye’de turizmin gözde mekânlarında otel işletmeciliği yapıyordu. Malatya turistik bir yer olmamakla birlikte, babamız Hasan Süzer Altın Kayısı Otelinin işletmeciliğine ticari kazanç açısından bakmadı, baba ocağı Malatya ile olan sevgi bağını daha da güçlendirmede bir vesile saydı.

Bu süreç içerisinde Malatya turizminin kalkınması için büyük çaba harcadık. Nemrut Yolunun yapılması için hem maddi hem manevi destek verdik. İlçelerde düzenlenen festivallere ve birçok sosyal etkinliğe Altın Kayısı Oteli işletmecileri olarak katkı sağladık.

Babamız ayrıca doğduğu Güneşli köyüne bir Köy Konağı
yaptırdı. Kaliforniya’dan getirttiği badem fidanlarını köylülere dağıttı. Durumu uygun olmayan ailelere süt keçisi temin edip hayvancılıkla geçim sağlamalarına katkı sağlamak istedi. Akçadağ Kültür ve Sanat Şenliklerinin hep destekçisi oldu. Kendisi aynı zamanda Malatya Eğitim Vakfının kurucu üyeleri arasında idi. Ömrü yetse, restore edilen Malatya Beş Konaklardan bir tanesinin Etnografya Müzesi’ne dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayacak ve Malatya’da bir eğitim kurumu yaptıracaktı.

Süzer Ailesi olarak, Altın Kayısı Otelini işletmeye devam etmek, Malatya turizminin yanı sıra sosyal ve kültürel yaşamına katkımızı arttırmak istiyoruz. Otelcilik sektöründe birikim, deneyim ve iş ilişkilerimizle bunu başaracak yeterliliğe sahibiz.

Ne var ki otelin yeniden kiralanması veya satışı sürecinde günümüz ekonomik gerçekleriyle bağdaşmayan, küresel ekonomik krizin her tarafı olumsuz etkilediği mevcut koşullarda tarafımızdan gerçekçi olmayan, çok yüksek bedeller talep edilmektedir.

Kuşkusuz işletmeci olarak biz bazı fedakârlıklarda bulunmaya hazırız. Ancak biz bu fedakârlığı göze alırken karşı taraftan da aynı duyarlılığı bekliyoruz.

Son yıllarda kardeşimiz Cengiz Süzer’in vefatının ardından, babamız Hasan Süzer’i de yitirmemiz, ailemizde bir takım sıkıntıların yaşanmasına neden oldu, işlerimizi ihmal ettik, Altın Kayısı Otelinde yapılması gereken onarımları yapamadık. Eğer otelin işletmesini tekrar alırsak, hem onarımını yapacağız ve 5 yıldızlı otele dönüştürülmesi için hazırladığımız projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz.

Ayrıca bizler, bu binanın kesinlikle otel olarak kalması gerektiğini düşünüyoruz."

Altın Kayısı Oteli, "parasal kaynaklarını çok da özenli kullanmayan" Özel İdare'ye kaynak sağlamak amacıyla bir süredir satılmak isteniyor. Buraya gerçek değerinin çok altında fiyatlar verildiği öne sürülüyor. Ayrıca, nitelikli otel sorunu bulunan Malatya'da 4 yıldızlı bir tesisin alternatif yatırımlar yapılmadan devre dışı bırakılmak istenmesi de çeşitli eleştirilere yolaçıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız