SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vesayete İsyan' Çağrısı

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski il başkanı Avukat Hanifi Kartal, Haziran'da yapılacak seçimlerde "lider vesayetine karşı duruş" istedi ve "demokratik isyan" çağrısı yaptı.

Kartal, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Yaklaşan milletvekili genel seçimleri dolayısıyla aday adaylığı süreci de başladı. Her partiden binlerce aday adayı, genel başkanlarla kontak kurmanın peşinde , kimileri sadakatini ve bağlılığın bildirecek, kimileri de varsa referanslarını…Aday olabilmek için vasilerden izin istiyecekler.

550 tane vekil seçilecek.Eğer dört Partili bir meclis tablosu ortaya çıkarsa bu 550 vekil AKP-CHP-MHP ve BDP arasında paylaşılacak.

Peki 550 vekili kim belirleyecek? Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Apo. Yani üç genel başkan ve bir terörist başı. Bunların izin ve onay vermediği birinin bu partilerden seçilip meclise girme şansı var mı? Tabiî ki yok .Aynı kural mahalli seçimlerde de geçerli. Binlerce belediye başkanı ve on binlerce Belediye ve İl genel meclisi üyesi hep aynı usulle seçilmiyor mu? Terörist başını da bünyesinde barındıran bu Liderler Konseyi izin ve onay vermedikçe herhangi biri partiden Belediye meclis üyesi ya da il genel meclisi üyesi olabilir misiniz? Peki bu sistem neyi getiriyor? Liyakat ve ehliyet yerine genel başkanlara ve terörist başına sadakati ve dalkavukluğu yaygınlaştırmıyor mu?

Bu ülkede halka, sadece mahalle ve köy muhtarlarını doğrudan seçme hakkı veriliyor.Yani deniliyor ki “ey halk, sen ancak kendi muhtarını seçebilirsin; senin vekil, meclis üyesi ve Belediye Başkanı seçmeye aklın ermez.”

Askeri vesayeti ve yargısal vesayeti haklı olarak eleştirenlerin, sıra liderlerin vesayetine gelince niçin sus pus oldukları anlaşılabilir değildir.

Eğer tercihli sistem olsaydı, bugün vekil, belediye başkanı ya da meclis üyelerinden kaç tanesi halktan onay alabilecekti?

Her siyasi partinin içinde bu ülkeyi yönetecek, hizmet edecek liyakat ve ehliyet sahibi kadrolar vardır.Ancak liderler konseyinin oluşturduğu Vesayet Sistemi, varlığını sürdürmek için bu kadrolara fırsat vermiyor ve vermeyecektir de. Liderlerin vesayeti altında söz konusu makamlara gelenler, özgür iradeleri ile, vicdanları ile hareket edebilirler mi? Bunların, kendi vicdanlarına uymasa da mensubu bulundukları partinin herhangi bir uygulamasına, politikasına hayır deme şansı var mı? Derlerse disiplin ve ihraç mekanizmaları devreye girmez mi?

Ortadoğu’da yarım asırlık saltanatlar yıkılıyor. Berlin duvarı çoktan yıkıldı.Türkiye’de demokrasinin üzerindeki liderler vesayeti ve sultası yıkılmaz değildir. Millete kendi vekillerini, belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçme hakkı tanımayan bu vesayet sistemi mutlaka yıkılmalıdır, yıkılacaktır da. Yeter ki bir başlangıç yapılsın. Bütün aydınlara ve demokratlara çağırımdır: 81 ilde bağımsız adaylarla demokratik bir isyan başlatabiliriz. İnanın zor değil.Her bir adayın 1000 oy aldığını düşünün Toplamda 81000 kişiyle onurlu bir başlangıç olur. Belki de milyonlardan destek alır, ama 81000 kişiyle başlamak bile büyük bir başlangıç olacaktır. Toplumların kaderini değiştiren birçok olayın bir avuç insanla başlatıldığı unutulmamalıdır. Ne dersiniz? LİDERLER VESAYETİNE KARŞI ONURLU VE DEMOKRATİK İSYANA…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız