SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vesayeti Yerle Bir Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:47:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin milletvekili adayları ve parti yöneticileri, il merkezi ile Battalgazi ve Yeşilyurt'un kırsal mahallelerinde seçim çalışmalarını sürdürdüler.

AKP'nin çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"HACIABDİ MAHALLESİ'NDE..

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, "Türkiye'de vesayetçi sistemi yerle bir ettik" dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hacı Abdi Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Genel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen mahalle toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mahalle toplantısında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, eski Türkiye'nin vesayetçi anlayışını bir kenara bırakmak istediklerini söyledi. Yeni Türkiye'yi inşa etmek istediklerini dile getiren Tüfenkci, "Yeni Türkiye'yi milletimizin desteğiyle inşa etmek istiyoruz. Biz siyasi duruşumuzla, başta sayın Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu ve AK Parti kadrolarının diklenmeden dik duruşuyla birçok vesayetçi sistemi yerle bir ettik. Yargı darbesini yerler bir ettik, asker darbesini yerle bir ettik, sermaye darbesini yerle bir ettik, bürokratik oligarşiyi yerle bir ettik. Ama bunlar yetmez bunları kurumsal bir kimliğe değiştirmemiz lazım. O kurumsal kimlik, yeni bir anayasadır. Bizim yeni bir anayasaya ihtiyacımız var" dedi.

Tüfenkci, 12 yıllık AK Parti iktidara döneminde Türkiye'yi belirli bir noktaya getirdiklerini kaydederek, "Türkiye'nin artık bir sıçrama yapmazı lazım. Bunun içinde sistemin değişmesi gerekiyor. Kararların daha hızlı alınması gerekiyor. Bunun içinde bu anayasanın değişmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, büyükşehirle birlikte Malatya'nın gelişiminin daha hızlı olacağını kaydederek, Malatya'nın sanayi, eğitim ve yatırım şehri olacağını söyledi. Çakır, "Büyükşehir statüsünü kazandıktan sonra bir yıldır bütün plan ve projelerimizi yaptık. Daha sağlıklı kentleşme, daha sağlıklı imar planlamaları, daha bütüncül bir altyapı, birbirini bütünleyen ulaşım ağı; hem ilçelerimizde hem de mahallelerimizde Malatya'daki gelişmeyi hizmetlerde yaygınlaştırmak temel amacımız" diye konuştu. 

YAVUZ SELİM MAHALLESİ'NDE..

AK Parti seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına devam ediyor.  AK Partililer son olarak TOKİ Yavuz Selim Mahallesi Sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle toplantısının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Biz hiçbir zaman yapmayacağımız şeylerin sözünü vermeyiz. 2002’den beri yola çıkmış bu hareket, ülkeyi diğer ülkelerin hayal bile edemediği noktaya getirdi” diye konuştu. 

Yavuz Selim Mahallesi'nde konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “ Recep Tayyip Erdoğan’la 12 yıllık bir süre içerisinde 9 seçimi birlikte geçirdik. Bunların üçü genel, üçü yerel, 2 referandum ve1 cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Bunların tamamında Malatya halkı bizlere bir öncekinden daha fazla destek verdi. Bizlerde bu desteklerinden dolayı Malatyalıların yüzlerini hiçbir zaman yere baktırmadık, bundan sonra da baktırmayacağız” dedi.

Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetinde sivil bir anayasa olmadığını ifade eden Kahtalı, “ Hep darbelerin getirdiği anayasalarla yönetildik. Allah’ın izniyle ve sizlerin desteğiyle ilk defa sivil bir anayasa yapmış olacağız” diye konuştu.  

Ak Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin'de, “ Biz halkın diliyle konuşuyoruz. Siyaset zamanı farklı bir dil, oyu aldıktan sonra farklı bir dili hiçbir zaman kullanmadık. Tüm teşkilat olarak ortak dil kullanıyoruz. Ama diğer siyesi partilere bakıyorsunuz farklı bir diller konuşuyorlar. 1923’den 1950’ye kadar CHP iktidardaydı. CHP’ye oy verenlerin bile kabul etmediği bir anlayışla ülke idare etmeye çalıştılar. 1950’den sonra bunlara iktidar yüzü haram oldu, bundan sonrada haram olacak. Millete rağmen siyasetin yapılmayacağını bu sığ düşünceli insanların, Kılıçdaroğlu’nun, yerelde siyaset yapanların, tüm aday adaylarının bilmesi lazım. Milletin inancıyla, kültürel yapısıyla mücadele edeceğine dair ahlaksızca, fütursuzca, pervasızca laflar ediyorlar. Siz kimsiniz, bu ülkenin toprağını, havasını, suyunu teneffüs ettiyseniz, ecdadımızın kanlarıyla sulamış olduğu bu toprakların evladıysanız köklerinize dönmek zorundasınız” dedi. 

BATTALGAZİ KIRSAL MAHALLELERİ

AK Parti 6-0 için çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen program çerçevesinde AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Eskimalatya, Bulutlu, Hisartepe, Tanışık, Pelitli, Alhanuşağı, Düzyol, Kamıştaş ve Merdivenler Mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisi ve desteği altında gerçekleştirilen ziyaretlerde, mahalle temsilcilerine AK Parti İl Teşkilatı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri de verildi.  7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, İl Özel İdaresi kanalıyla birçok sorunun çözüldüğünü belirtti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yola çıkarken 'Biz hep birlikte Türkiye'yiz' dediklerini kaydederek, "Durmak yok yola devam diyoruz ve yola devam edeceğiz. Oluşan birliktelik Malatya için güzel hizmetlere vesile olacaktır" dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili adayı Mustafa Şahin, ilçe ve köyleri sürekli ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiklerini söyledi. Şahin, seçim dönemleri dışında her zaman mahallelere ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, "Bugün gündemde seçim olabilir ama daha önce buralara geldiğimizde gündemimizde sizler vardınız. Mahallelerimizin sorunlarını yerinde tespit edelim diye sizlerle her zaman bir araya geldik" diye konuştu. Asıl sorumluluklarının vekalet görevini aldıktan sonra başladığını dile getiren Şahin, sorunları yerinde tespit ederek, çözümü için çalıştıklarını ifade etti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ise, vatandaşlara genel seçimde katılıma dikkat etmeleri konusunda bir takım uyarılarda bulundu. Özhan, "Genel seçime yüksek bir katılım sağlayalım. Akrabalarımıza, dostlarımıza haber vererek, bu seçimden güçlü bir şekilde çıkalım. Arzu edilen yerel hizmetleri başkanlarımız güçlü bir şekilde yapsınlar. Hem de genel hizmetleri Ankara'dan bizler daha güçlü bir şekilde getirmeye çalışalım" dedi. 

YEŞİLYURT KIRSAL MAHALLELERİ..

AK Parti İl Teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında Yeşilyurt’a bağlı Duruldu, Fatih, Kuşdoğan, Çayırköy, Kuyulu ve Görgü mahallelerini ziyaret etti. Düzenlenen seçim gezisine, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Milletvekili adayı Bülent Tüfenkçi,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve partililer katıldı. Fatih mahallesi ziyareti sırasında söz alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya’mız büyükşehir olduktan sonra buralar merkez ilçemizin bir mahallesi durumuna geldi. Buraların en büyük sorununun tapu olduğunu biliyoruz ve onunla ilgili gereken çalışmaları yapacağız” dedi. 

Her Mahalle’nin kendine göre sorunları olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “ Bu ziyaretlerimiz sırasında bu sıkıntıları tespit etme fırsatı buluyoruz. Şehre çok yakın yerler gibi görünse de bölgenin ana kanalizasyon hattının olmaması bu bölgenin en büyük sorunu. Kanalizasyon sorunu konteynır kentle birleşince Şahnahan bölgesinde de ciddi sıkıntılar ortaya çıkarıyor. Bununla ilgili bu bölgenin tamamını içine alan batı kolektörü projesini hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'da, “Biz birlik beraberlik, refah, huzur istiyoruz. Birbirini ötekileştirmeyen, kucaklayan el ele verip bu ülkeyi daha da yukarılara taşıyacak kadrolar oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.  

Ak Parti Milletvekili adayı Bülent Tüfenkçi ise, “ Biz Mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz ve sorunların çözümü için uğraş veriyoruz” dedi. "Yapılan anket sonuçlarına göre önümüzdeki dönemde iktidardayız" diyen Tüfenkçi  “Ama bize tek başına iktidar olmak yetmez, anayasayı değiştirecek şekilde çoğunluğu sağlamak istiyoruz. Diğerleri ne istiyor koalisyon CHP, MHP, HDP bir araya gelerek Recep Tayyip Erdoğan’a, Ak Parti’ye karşı durmaya çalışıyorlar ve topluma koalisyon öneriyorlar. Koalisyon dönemlerinden neler çekildiğini bu millet çok iyi biliyor” diye konuştu.

Fatih mahallesi ziyareti ardından Kuşdoğan mahallesine geçen AK Parti heyeti, burada köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kuşdoğan mahallesinde konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkçi, “Kendim için sizlerden oy talep ediyorum. Sizlerin de bizlerden oylarınızı esirgemeyeceğini biliyorum. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Sorunları çözme noktasında sizlerin kolay ulaşabileceği konumdayız” diye konuştu. 

Kuşdoğan mahallesinde konuşa AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'da, “ Buradaki arkadaşların tamamı bundan önceki hükümetlerin neler yaptığını, yaşanan kavgaları, Kürt, Türk sorununu, mezhep çatışmaları hatırlar. Şuan bir huzur ortamında yaşıyoruz. Daha önce SSK Genel Müdürlüğü yapmış Kılıçdaroğlu’nun zamanında ki hastanelerdeki kuyrukları hepimiz Savaş Ay’ın programlarında izledik. Biz bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığında destek bekliyoruz.  Bu desteği sandıklarda açıkça görmeyi temenni ediyorum” dedi. 

Merkez ilçe Yeşilyurt’a bağlı mahallere yapılan ziyaretler sırasında Kuyulu Mahallesi sakinlerinden Mahmut Parlar, çocukluk yıllarından hatırladıklarını aktararak, “ 9 yaşındayken ezan okunurdu. Tanrı uludur, tanrı uludur diye.  Bizi öğretmenlerimiz yollara dizerdi namaz kıldığı sırada jandarmanın gelip gelmediğini kontrol edelim diye. O hallerden bu günlere geldik” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız