SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veteriner Hekimler Odası'nda Kongre

0
Güncellendi - 2016-09-24 20:19:45
Veteriner Hekimler Odası'nda Kongre
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimler Odasında Seçimli Genel Kurul heyecanı yaşandı. Tek liste halinde girilen seçimde mevcut Başkan Ertuğrul Özdemir (sol baştaki) yeniden başkanlığa seçildi.

Malatya Veteriner Hekimler Odası binasında yapılan 12. Seçimli Genel Kurul'u İstiklal Marşı ve saygı duruşunun okunması ile başladı. Divan heyetinin seçimi ve bütçe taslağının sunulup oylanmasının ardından Başkan Ertuğrul Özdemir bir konuşma yaptı.

Veteriner Hekimlerin sorun ve sıkıntılarını dile getirerek konuşmasına başlayan Özdemir, bazı talep ve istekleri dile getirerek, “Biz, fiili hizmet zammının tekrar kamuda çalışan veteriner hekimlere verilmesini ve bu haktan serbest çalışan veteriner hekimlerin de yararlanmasını istiyoruz. Bunun yanında ülkemizde artık Veteriner Fakültelerin artık açılmamasını istiyoruz. Avrupa Birliğinde sadece 28 tane Veteriner Fakültesi mevcutken bu rakam ülkemizde 29. Biz Veteriner Fakültelerinin yerine mevcut fakültelerdeki koşulların iyileştirilmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

veteriner1Yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da üyelere bilgiler veren Özdemir, “Biz başkan seçilir seçilmez oda binamızı aldık. Oda binamız bize ait değildi ve kira veriyorduk. Ancak başkanlığa seçilir seçilmez şükürler olsun binayı aldık ve kiradan kurtulduk. Bunun yanında odamızın sürekli açık kalması için buraya eleman aldık. Odamızı daha da kurumsallaştırmak için çalışıyoruz. Hayvancılıkla ilgili ilimizde yapılan birçok etkinliğe katkı sağladık. Bundan sonra da bu çalışmalarımız artarak ve aralıksız bir şekilde devam edecek, ben bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Özdemir, seçimden sonra yaptığı açıklamada, 4 dönemdir oda başkanlığı görevini yaptığını belirterek 5. kez oda başkanlığına seçilmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Üyelerin talebi doğrultusunda tekrar aday olduğunu kaydeden Özdemir, "Veterinerlik zor ve fedakarlık isteyen bir meslek. Veteriner hekimin gecesi gündüzü yoktur, yetiştirici aradığı zaman hemen gidip hizmet vermek durumunda. Meşakkatli, bir görev yapıyoruz." dedi.

Kamuda ve özelde çalışan veteriner hekimlere yıpranma hakkının verilmesini isteyen Özdemir, üniversite sınavında 30 bin dilimine giren öğrencilerin veteriner fakültelerine alınması gerektiğini belirtti.

Malatya Veteriner Hekimler Odasının yeni Yönetim Kurulu listesi Ertuğrul Özdemir, Ergün Koşar, Nuh Gelegen, Ali Sonkaya ve Mehmet Genç'den oluşuyor.

iha-AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız