SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Veterinerler Mağdur Ediliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:45:48
A- A+ PAYLAŞ

25 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, “Veteriner hekim yaşamını insanlık yoluna adamıştır” dedi. 

Özdemir, “Her yıl nisan ayının son Cumartesi gününü "dünya veteriner hekimler günü" olarak kutlanmasını kararlaştırması ile birlikte 2000 yılından günümüze kadar bu gün dünya veteriner hekimler günü olarak kutlanmaktadır. Veteriner hekimlik eğitiminin başlaması ile birlikte hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, beşeri hekimliğinin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır” dedi.

Veteriner hekimlerin, hayvan sağlığının ve aynı zamanda insan sağlığının korunması adına insanlığa büyük katkılar sağladığını belirten Özdemir, “Meslektaşımın tatili yoktur. Doğru dürüst istirahati de yoktur. Yaz-kış, kar-tipi, gece-gündüz, tatil demeden canlarını dişlerine takarak bulaşıcı hastalıklara yakalanma, yaralanma, ısırılma, sakat kalma pahasına hayvan sağlığı hizmetinde görev yapmaktadırlar. Bugüne kadar görevleri başında şehit olan, sakat kalan, hastalanan ve çoğu yakalandığı hastalıklar nedeniyle hâlen sıkıntı çeken arkadaşlarımız olduğunu görmemezlikten gelemeyiz.”diye konuştu.

Ülkede veteriner hekimlerin hak ettiği muameleyi göremediğini söyleyen Özdemir açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle kamuda çalışan veteriner hekimlerin, özlük hakları bakımından, yetki ve sorumluluk bakımından fazla mağdur edildiği göze çarpmaktadır. Geçmişte kamuda çalışan veteriner hekimlere fiili hizmet zammı (yani yıpranma bedeli) verilmekte idi. bu dönemde maalesef kaldırıldı. Elimizden hakkımız alınarak başka meslek gruplarına verildi. Kamuda çalışan veteriner hekimlere fiili hizmet zammı iade edilmeli, kamu dışında çalışan veteriner hekimlerde dâhil edilmelidir. Ülkemizde veteriner fakülte sayısı 28’i bulmuştur. Tüm AB ülkelerinde veteriner fakülte sayısı ülkemizdekinin yaklaşık iki katıdır. Bu durum öğretimin verim ve kalitesinin düşmesine sebep olmaktadır. Yetkililere sesleniyoruz. Yeter artık fakülte açılmasın”

Veteriner hekimliği eğitiminin zor olduğunu vurgulayan Özdemir, veteriner fakültelerine alınacak öğrencilerin başarılı ve zeki olmaları gerektiğini ve bunun için de üniversite sınavlarında ilk 30 bin sıralamasına giren öğrencilerin fakülteye alınması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız