SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Veterinerlere Reçete Uygulamaları Eğitimi

0
Güncellendi - 2017-01-17 02:11:42
Veterinerlere Reçete Uygulamaları Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimler Odası,üyelerine “Reçete Uygulamalarına” yönelik eğitim semineri verdi.

Eğitim Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir,Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeki Sadak ve Malatya VHO Genel Sekreteri Ergün Koşar tarafından verildi. Veteriner deontoloji, klinik uygulamaları ve hayvanlarda reçete uygulama ve çalışmaları ile ilgili konuların işlendiği eğitime , Malatya VHO Yönetim Kurulu üyeleri ve odaya üye Veteriner Hekimler katıldı.

 Başkan Ertuğrul Özdemir Malatya Veteriner Hekimleri Odası olarak 2017 yılını eğitim yılı ve sorunları çözme yılı olarak belirlediklerini ve Veteriner Hekimlerin ihtiyaç duydukları konularda her ay 1 eğitim vermeye başladıklarını ifade etti.

Başkan Özdemir; “ Ocak ayında meslektaşlarımızla 3. toplantımızı yaptık. Ocak ayında üyelerimize klinik mevzuatı ve reçete uygulamaları ile ilgili eğitimi verdik.Eğitimde hayvanlarda kullanılan ilaçların et ve sütteki kalıcı etki ve sürelerini reçetelerde belirtileceği, tedavi gören hayvanların et ve sütlerinin kullanılan ilaçların kalıntı süreleri dolmadan gıda olarak tüketilmeyeceği anlatıldı. Bazı ilaçların et ve sütte kalıntı bırakmadığı, bazı ilaçların da sütte 7 güne, ette 28 güne kadar kalıntı bıraktığı yapılan bilimsel çalışmalarla tespit edilmiştir. Bu tür ilaç kalıntılı hayvansal gıdaların tüketilmesi insan sağlığına zarar verecektir. Bu  anlamda toplumun sağlıklı hayvan gıdası tüketmesinde veteriner hekimlere önemli görevler düşmektedir.Sağlıklı hayvansal gıda olmadan sağlıklı insan olamayacağı aşikardır. Bundan dolayı hayvanların sağlığından sorumlu veteriner hekimlerin gece gündüz demeden özverili bir şekilde hizmet vermektedirler.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız