SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vicdanen Müsterihiz..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekili adayları parti yöneticileriyle birlikte propaganda gezilerini sürdürüyor.

AKP'den çalışmalara ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Ak Parti teşkilatı üç grup halinde seçim çalışmasını sürdürdüler. Milletvekili adayları Mustafa Şahin ve Şanal Tosun beraberlerinde aday adayı Aydın Elmas’la Akçadağ köylerini ziyaret ederken, Cemal Akın merkezde esnaf ziyaretinde bulundu. İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve milletvekili Ömer Faruk Öz birlikte sendikaları ziyaret ettiler.

Milletvekili adayı Cemal Akın gezdiği esnafların dertlerini dinledi, sorunlarını not aldı. Büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanan Cemal Akın’a Kasap Pazarında bir esnafın, “inşallah adalet bakanı olursunuz da Ak Parti’nin adaletine gördüğümüz adaletinle katkı verirsin. Adalet bakanlığı size yakışır” dediği gözlendi. Bazı vatandaşlar da Başbakanı kastederek “oyunuzu babaya vereceksiniz” dediler.

Bülent Tüfenkçi ile birlikte HİZMET İŞ, ŞEKER İŞ, EĞİTİM BİR-SEN ve ÖZ İPLİK İŞ sendikalarını ziyaret eden milletvekili Ömer Faruk Öz, sendika yöneticileriyle ülkenin ve işçilerin sorunlarını konuştu. Ziyaretlerde söz alan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “geçtiğimiz dönemlerde görev alan milletvekili arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalıştılar.
Ellerinden gelen hizmetleri yaptılar. Halkımızın yüzünü kara çıkarmadılar. Biz biliyoruz ki ülke kalkındıkça insanımızın huzur ve refahı da yükselecektir. Bu bilinçle hareket ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

ŞEKER-İŞ Sendikası ziyaretinde Öz, “en büyük sorun Şeker Fabrikası’nın yeri ile ilgili idi. O sorun çözüldü. Şeker fabrikasının çalışabileceği, üretim yapabileceği bir alan tahsis edildi. Çiftçimizin üretimini arttırma noktasında gelişen teknoloji de takip edilerek şeker fabrikasının devamından yanayım.” Dedi.

Ak Parti teşkilatı daha sonra Eğitim Bir Sen’i ziyaret etti. Eğitim Bir Sen şube başkanı Kerem Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Burada konuşan il başkanı Bülent Tüfenkçi, “seçim halkın hesap sorduğu, vekillerin de hesap verdiği dönemlerdir.” Dedi.

Tüfenkçi konuşmasının devamında; “Ak Parti iktidarı olarak yaptığımız hizmetlerden dolayı hesap vermemiz daha kolay olacaktır. Bizler sendikal haklara büyük önem veriyoruz. Bu hakların yeni Anayasada daha geniş yer alacağından şüphemiz yoktur.” İfadelerini kullandı.

Ömer Faruk Öz; “Memur-sen körü körüne sendikacılık yapmadı” diye başladığı konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Kırıcı, Bölücü sendikacılık yapmadı. Üyelerinin onurlu ve rahat bir hayat sürmeleri noktasında gayret sarfetti. Biz de hükümet olarak kendilerine her zaman destek olduk. Şunu kesin ifadelerle söyleyeyim; dönemimizdeki ücret, alım gücü itibariyle bizden öncekilerin gerisinde değil, çok ilerisindedir. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu, memurlarımız için de, işçilerimiz için de, emeklilerimiz için de böyledir. Bu yeterli mi, yeterli değil. Ama bu ülkenin kaynakları ancak bu kadarına yetiyor.” Diye konuşan Öz; “ Memur-sen olarak Referandumda gösterdiğiniz gayret takdire şayandır. Bundan dolayı Memur-sen’e teşekkür ediyoruz. Bu hareketinizle siz Ak Parti’ye değil özgürlüklere destek verdiniz. Demokrasinin yerleşmesi, güçlenmesi için destek verdiniz.” Sözlerini kullandı.

Akçadağ İlçesinin köylerini ziyaret eden milletvekili adayları Mustafa Şahin ve Şanal Tosun, kendilerine destek vermek için gelen aday adayı Aydın Elmas ile birlikte cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak halkın sorunlarını dinlediler. Ziyarette konuşan Mustafa Şahin, “Başbakanımız, gidilmedik köy, çalınmadık kapı kalmayıncaya kadar ziyaretlerinize devam edin, dedi bize. Bize kızsalar da, darılsalar da, bağırlarına bassalar da gitmeye, sorunlarını dinlemeye devam edeceğiz. Nasip olur yarın milletvekili olursak, buradan tek bir oy bize çıkmasa da Rabbim şahit olsun; yine bu köye geleceğiz ve çayınızı içerek sorunlarınızı dinlemeye devam edeceğiz. Eğer biz insanlarımızın gönlünde yer bulamamışsak, insanımızın duasını alacak kadar bir duruş sergileyememişsek ille de oyunuzu verin diyemeyiz, dememeliyiz. Ancak insanımıza o güveni verebilmişsek kabine giren her vatandaş oyunu bize verecektir.” İfadelerini kullandı.

Günün sonunda Sıtmapınarı’nda tertiplenen gece toplantısına geçen milletvekili adayları burada halka hitap ettiler.
Gece toplantısına İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun katıldılar.

Toplantının gerçekleştirildiği salona sığmayan halk, yapılan konuşmaları serpiştiren yağmura rağmen sokakta dinlediler.

Toplantıda konuşan Mücahit Fındıklı, “Sayın Başbakanımız altın madeni mi buldu? Peki, petrol mü buldu? Doğalgaz mı buldu? Yok… E, ey Allah’ın mübarek kulu peki bu kadar parayı nereden buldu? Üstelik önceki hükümet bize kasayı devrettiği zaman hem tam takırdı, hem de İMF’ye 25 milyar dolar borcumuz vardı. Bütün bunlara rağmen bu bereket nereden geliyor? Aslında bu para bizden önce de vardı. Ne eksik, ne fazla… Biz bir yerlerden para getirmedik. O para halka harcanmıyordu. 16 aileye peşkeş çekiliyordu." Diye konuşunca sözleri alkışlarla kesildi. Konuşmasını sürdüren Fındıklı, “28 Şubatta; ‘irtica geliyor dediler’ bir post modern darbe yaptılar. Tam 17 tane bankanın içini boşalttılar. 75 milyar dolar paramızı çaldılar. Onun için hizmet yapamadılar. Şimdi bunlardan Allah da hesap sorar, halk da hesap sorar. Bunların yaptıkları hiç unutulur mu? Zannediyorlar ki Malatyalılar unutur, tüm yaptıklarını… Önce halktan özür dilemeleri lazım. Şimdi Başbakanımıza bakıp memleket nasıl yönetilirmiş görüp hakkını teslim etmeleri lazım. Sonra da çıkıp; ‘biz bu ülkeyi iyi yönetemedik, Recep Tayyip Erdoğan’a bakıp yönetmeyi öğrendik. Müsaade ederseniz biz de aynı şekilde yöneteceğiz’ demeleri gerekir.” İfadelerini kullandı.

Burada da konuşması alkışlarla kesilen Fındıklı şunları söyledi: “Ak Parti, herkesi kucaklayan bir partidir. Alevi-Sünni, Kürt-Türk, CHP’li, MHP’li demeden herkese eşit mesafede duran bir partidir.”

Daha sonra söz alan Ömer Faruk Öz, “siyaset milletin derdiyle dertlenme sanatıdır” diye başladığını konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Başbakanımız başta olmak üzere Ak Parti olarak sizden aldığımız emaneti en iyi bir şekilde taşımaya çalışıyoruz. Vicdanen müsterihiz. Vaktimizi, zamanımızı Malatya’ya hizmet için harcadık, harcıyoruz. Şimdi bazı insanımız şunu söylüyor; ‘sizin sıranız orası olmamalıydı’ Ben de diyorum ki; bu çok önemli değildir. Başbakanımız hangi sırayı uygun bulmuşsa orası benim için değerlidir.” Konuşması alkışlarla kesilen Öz, “başbakanım, Malatya’ya faydalı olmam için beşinci sırayı uygun görmüşse başım gözüm üstüne. Bu memlekette Ömer Faruk Öz’den çok bulunur. Ancak bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan’dan çok yetişmiyor.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Toplantıda konuşan Şanal Tosun şunları söyledi: “Toplantılarımızda her geçen gün heyecan artıyor. Bundan sonra da heyecan artarak devam edecektir. İnşallah 12 Haziran’a kadar sürecek olan bu heyecanınız sandıktan ses getirecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız