SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vicdanım Parçalandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:29:34
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon hükümlüsü eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun durumunun çok net olduğunu belirterek, bazen insan hayatının kanunlarla dizayn edilemeyeceğini söyledi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti genel merkezinde MYK sonrası basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ergenekon hükümlüsü eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Tekin, "Bir insan olarak vicdanımın parçalandığını hissettim. Gerçekten bir insanın dramını oradan saatlerce izlememiz bizi de çaresiz bıraktı. Umuyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı bu çaresizliğe biran önce son verir. CHP olarak bizim de böyle bir beklentimiz var. Bu sadece şu anda cezaevinde kanserle mücadele eden insanlar var. Umut ediyorum ki insanlığın gereğini yapar."dedi.

Tekin, "Anayasamızda çok açık ve net. Bazen insan hayatı kanunlarla dizayn edilmez. Sayın Cumhurbaşkanın yetkisinin olmaması mümkün değil. Gelin insani görev yapalım" diye konuştu.

"GÜL DEVREYE GİRMELİ.."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da halen Silivri Cezaevi’nde yatan Fatih Hilmioğlu’nun tedavisinin yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP Cezaevi Komisyonu üyesi milletvekilleri ve GATA’da intihar eden Yarbay Ali Tatar ve cezaevinden tahliye olduktan 5 gün sonra hayatını kaybeden Kuddusi Okkır’ın aileleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, “Ergenekon davasında yargılananların yaş ortalaması 70’in üzerinde. Örgüt yönetiminin en üst kademesi ortalama yaşam süresini aşmış durumda. Poyrazköy, Oda TV, Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk ve KCK gibi davaları cadı avına döndü” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız