SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vicdanınız Sızlamıyor mu?'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, düzenlediği basın toplantısında Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi girişiminin yanı sıra bazı arazilerin TOKİ'ye devredilmesine tepki gösterdi.

Basın toplantısına, Tokat'ta 7 askerin şehit edildiği olayla ilgili tepkisini "Tokat Reşadiye’de alçak ve hain bir saldırı sonucu; şehit edilen 7 askerimize ve yine bölücü hainlerin bir belediye otobüsünde yakarak, şehit ettikleri masum öğrenci Serap kızımıza Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyor.

Ülkede yaşanan olaylara ve kalkışmalara; göz yumarak, bölücüleri cesaretlendiren ve onlarla ‘’açılım’’adı altında pazarlık yaparak ülkeyi ve milleti tehdit edecek cüreti gösterecek ortamı sağlayan yetkilileri de kınıyor,yüce milletimize havale ediyorum." sözleriyle dile getiren Ekici, daha sonra özelleştirme konusuna değindi ve şöyle dedi:

"Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş ve her Malatya’lının gönlünde ayrı bir hatırası olan Malatya’nın bu günlere gelmesinde ekonomik olarak büyük katkı sağlamış, milli varlıklarımız özelleştirilme adı altında rantiyecilere bir bir peşkeş çekilmeye devam etmektedir.

Sümerbank, Tekel bu yolla elden çıkarılmadı mı?Birileri hem şehrin trafiğini felç etti, hemde bir anda trilyonları cebine indirmedi mi?Daha geçen yıl milletvekilleri söz vermemiş miydi?

Sadece arazi özelleştiriliyor, Şeker fabrikası satılmayacak bugün neden sözlerinin arkasında değiller? Vekili oldukları vatandaşı aldatmaktan sıkılmıyorlar mı?

Ülkemizin şeker ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yer tutan Malatya Şeker Fabrikası yine istihdam ve ekonomik olarak da çok önemli bir konuma sahiptir.

Bugün satılmak istenen bu fabrikada;750 kişi istihdam edilmektedir.Yılda 250 bin ton pancar işlenmektedir.

Kotalar hesaba katılmadığında;48 bin pancar üreticisi ve dolaylı olarak; 80 bin insanımızın ekmek kapısı olan bu fabrika Malatya’ya yılda 200 trilyon katma değer sağlamaktadır.

Özelleştirilen fabrikaların akıbetini üzülerek görüyoruz.Yerlerine iş merkezleri ve rant merkezleri inşa ediliyor.Yarın burası da özelleştirildiğin de buranın da akıbeti aynı olacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok.

O zaman bunca mağdur olacak köylü, pancar üreticisi ve çalışanlarının bir çoğunun emekliye zorlanması, bir çoğunun da başka illere, başka kurumlara gönderilerek; yerinde, yurdunda göçebe hale düşürülmesi vicdanınızı sızlatmıyor mu?

Özelleştirmeler de kamuoyunda oluşan haklı tepkilere ve itirazlara kulak tıkanmış siyasi kadroların doldurulmuş olduğu özelleştirilme idaresi de peşkeşin noteri haline getirilmiştir.

Sekiz yılı bulan bir sürede,tek başına iktidar olarak ülkeyi yöneten AKP iktidarı bugüne kadar yapılan özelleştirmeler de kayırmacı bir tutumla peşkeş çekildiği kuşkuları oluşturmuştur.Ve bu yolla bazı yerler, rantiyeciye gitmiş dahası Malatya’nın yarısı; Toki’ye devredilerek, yeni rantiyecelere rant olanakları ve seçenekleri sunulmaktadır.

Sayın iktidar milletvekillerine bir çağrı yapmak istiyorum.Kâr eden bir kurumun ve 340 dönüm arazinin rantiyecilere peş keş çekilmesine göz yummayın.İlimizde bölgesel kalkınma ve istihdam gibi sosyal gayelerle kurulan aynı zamanda kâr ederek amacına uygun işlev yerine gelinen fabrikanın satışını durdurun.

Malatya’lılar; sivil toplum kuruluşlarıyla,muhalefet partileriyle,çiftçisiyle,işcisiyle, esnafıyla fabrikalarının satılmamasını istiyor.

Malatya’nın vekilleri;esnafın, çiftcinin, işcinin sesini duyun, fabrikalarını; Satmayalım, Sattırmayalım, Malatya’lıya Sümer bank fabrikasının akıbetini Şeker fabrikasında yaşatmayalım diyor.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak;Şeker fabrikası çalışanlarının, pancar üreticisinin ve sendikanın yanında olacağımızı ifade ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız