SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Video Gerçeği Yansıtmıyor"

0
Güncellendi - 2020-02-28 00:04:46
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Erdal Aktürk, paylaşılan bir video görüntüsünün hastanelerindeki bir hastaya ait olduğu iddiasını yalanladı.

Koronavirüs ile ilgili spekülasyonlar sürerken, bu kez paylaşılan ve Malatya'da çekildiği iddia edilen bir hasta videosu sosyal medyada yayıldı.

Bunun üzerine Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Aktürk şu açıklamayı yaptı:

"Bugün, Malatya kamuoyunda paylaşılan bir videoda, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ait bir hasta olduğu izlenimi verilmek istenmiştir.

1- Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne görüntülerde iddia edildiği gibi hiçbir vaka gelmemiştir.

2- Söz konusu video hastanemizde değil, başka bir yerde çekilmiştir.

3- Söz konusu video kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu kasten tedirgin etmek ahlaki bir problemdir ve sosyal medyada halkı korku ve endişeye sevk edecek tarzda, gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan yalan paylaşımda bulunan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

4- Vatandaşlarımızın resmî makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir."

Bu arada İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli de, sosyal medya hesabında, "Başta Eğitim ve Araştırma Hastanemiz olmak üzere,ilimizde bulunan sağlık tesislerimizin hiç birinde herhangi bir karantinaaltına alma durumu söz konusu değildir.Tüm sağlık tesislerimiz acil servis ve poliklinikler dahil tüm birimleriyle aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir." mesajını paylaştı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış