SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Video Hakem İçin Federasyon Çalışma Yapıyor"

0
Güncellendi - 2017-10-16 22:21:48
A- A+ PAYLAŞ

Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, TFF'de yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Özbek, "Video hakem uygulaması için 2 hafta sonra çalışmalar başlayacak. Deneme hazırlıklarını tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği'nin talebi doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek ile yardımcıları Şekip Mosturoğlu ve Ferudun Tankut'la görüşme gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan merkezinde yapılan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantı çıkışında açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, toplantının gayet yapıcı geçtiğini belirterek, "Kulüpler Birliği olarak toplantı talebinde bulunmuştuk. Bugünkü toplantının ana konusu olarak altyapı ve buna bağlı olarak Türkiye'deki gençlerin yetişmesi konusu vardı. Tabii bunu yabancı sınırlamasıyla birlikte konuştuk. Bu bağlamda daha kuvvetli bir milli takım, daha güçlü bir gençlik yetiştirmek üzere mutabakatımız oldu. Ortak bir çalışma içinde olacağız. Önemli konulardan birisi de video hakem oldu. Federasyon bu konudaki hazırlıklarını bitirmek üzere. Bir deneme çalışması yapılacak 2 hafta sonra ve bu deneme çalışması hazırlıklarını tamamlamış olacağız" diye konuştu.

"Video hakemin aksaksız olarak ilerlemesi lazım"

Kulüpler Birliği toplantısında kurullarla ilgili olarak TFF'yle görüşme yapmak istediklerini ifade eden Dursun Özbek, buna karşın kurullarla ilgili olarak herhangi bir görüşmelerinin olmadığını sözlerine ekleyerek, "Buradaki en önemli görüşmelerden birisi, statlardaki tribün olaylarına bağlı olarak yapılan çalışmalardı. Kulüplerin talepleri, cezaların şahsiliği çerçevesinde, olaya karışan kişilerin tespiti ve cezaların kişilere verilmesiydi. Bu manada bir talimat değişikliğine ihtiyaç vardı ve bunun çalışması yapıldı. Buradaki görüşmelerin tümü Kulüpler Birliği ve federasyonun ortak çalışmasıyla hazırlanıp, ona göre federasyonun karar alması yönünde olacak. Görüşmelerimiz bunlardan ibaretti. Video hakem konusunda da zaman faktörü açısından, federasyon büyük bir çalışmanın içinde. Bu uygulamanın aksaksız olması, travmatik olaylara sebebiyet vermemesi lazım. Bu manada federasyon çalışıyor. Hazırlık maçlarında off-line olarak yapılacak bu uygulama. Bu çalışmaların neticelenmesi ve uygulamanın eksiksiz başlaması lazım. Uygulama zaten başlar başlamaz tartışmaya sebebiyet verirse sonu iyi gelmez" ifadelerini kullandı.

Şekip Mosturoğlu, federasyon başkanının kendilerine video hakem sistemiyle ilgili olarak belli sayıda kriterin tamamlanması gerektiğini ifade ettiği söylerken, Ferudun Tankut da bu sistemin ocak ayında ya da Türkiye Kupası Finalleri'nde uygulamaya geçebileceğini belirtti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hafta sonunda oynanacak olan derbi maçla ilgili sorulan soruları ise yanıtsız bıraktı.

İstanbul, iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Ak koyun kara koyun ortaya çıkacak ama video hakem için her statta 30 kamera şart. Biraz da vicdan şart. Düşünsenize video hakem bile doğru karar alamamış. O zaman ligin sonunu düşünemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla