SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vilayet Parkı İçin İhale

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:55:43
Vilayet Parkı İçin İhale
A- A+ PAYLAŞ

Önceki Vali Ulvi Saran tarafından polis gözetiminde boşaltılarak sahipsiz bırakılan ve 4 ay içinde mezbeleliğe dönem Vilayet Parkı’nın düzenlenmesi için Malatya Belediyesi tarafından açılan ihaleye 4 firma katıldı.

Sivas Koruma Kurulu tarafından onaylanan ve parkın düzenlenmesi, tuvalet ve lavabo yapımının yanı sıra 26 adet ağaç kesimini kapsayan ihale, yer tesliminden sonra 120 iş gününde bitirilmesini öngörüyor. 

Belediye Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Hasan Atay başkanlığında yapılan ve yaklaşık maliyeti 490 bin 360 lira olan ihalede firmalar yüzde 20 ile 25 arası indirimli teklif sundu. 

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şu şekilde oldu:

Ali Haydar Saygılı; 336.450

Gazi Ergün; 379.300

Esenlik Ltd; 388.000

Şeyho Ertaş; 399.000

İhale komisyonu, bu teklifleri değerlendirdikten sonra ihaleyi sonuçlandıracak.

NE OLMUŞTU?

Mülkiyeti hazineye ait olan parselde 1940’lı yıllarda yapılan ve 1980’li yılların başında müstecire kiralanan parkın, 2005 yılında çıkarılan Yerel Yönetimler yasası gereğince Malatya Belediyesi’ne tahsisi, o dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından ileriki süreçte Valiliğin ihtiyacı olabilir gerekçesiyle reddedilince konu mahkemeye intikal etmiş ve mahkeme de Valiliğin gerekçesini olumlu bularak belediyenin tahsis talebini uygun görmemişti. Geçtiğimiz yıl Vali Ulvi Saran’ın müstecirden parkı boşaltmasını istemesi üzerine müstecir mahkemeye başvurmuştu. Müstecirin talebini uygun bulan mahkeme parkın süre bitiminde boşaltılmasına karar vererek Valiliğin parkın hemen boşaltma talebini reddetmişti. Ancak, yargı süreci sonuçlanmadan, yoğun güvenlik önlemleri altında boşaltılan ve sahipsiz bırakılan park alanı kısa süre içerisinde, mezbeleliğe, geceleri uygunsuz davranışların yaşandığı mekana dönüşmüştü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız