SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vİlayet Parkı'na Turizm Danışma Bürosu

0
Güncellendi - 2017-10-24 05:12:30
Vİlayet Parkı'na Turizm Danışma Bürosu
A- A+ PAYLAŞ

Bütün yerli ve yabancı turist rehberlerinde halen turizm bürosu olarak kayıtlı bulunan Vilayet Parkı’ndaki noktaya Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yeniden Turizm Danışma Bürosu kurulması için başlatılan çalışmalar tamamlandı. Buna göre; modern ve teknolojik yüzüyle yeniden tasarlanan 88 metrekarelik kapalı alana kurulacak olan Turizm Danışma Bürosunun içinde ofis ve turistlerin yararlanacağı sosyal donatı alanı bulunacak.

24 SAAT KESİNTİSİZ BİLGİ AKIŞI

Yapı dış cephesinde Malatya ile özdeşleşen kayısı sarısı kompozit panel kaplama ve silikon cam cephe uygulaması ile yapılan danışma bürosunun çatı alt kaplaması ahşap olacağı ve yarı açık mekanda çelik konstürüksyon uygulaması ile görsel bir zenginlik katıldığı görüldü. Büronun duvarına büyük bir Malatya Kültür Haritasının yerleştirileceği kaydedildi.  Büronun teknoloji alt yapısı ile turistlere 24 saat kesintisiz bilgi alma imkanı sunulacağı da aktarıldı.

DİREK GELİNEBİLECEK BİR NOKTA..

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından projesi tamamlanan Turizm Danışma Bürosu için bakanlıktan bütçe talebinde bulunulduğu ve yapımına kısa sürede başlanılacağı öğrenildi.  Büronun açılması ile birlikte yerli ve yabancı turist kafileleri şehir merkezinde direk irtibat kurabilecekleri ve hizmet alabilecekleri bir mekana kavuşmuş olacaklar. Ofiste internet sistemi ve tabletlere veri aktarımı sağlanması için server bağlantıları ve diğer elektriksel bütün detaylarda yer alacak.

TEPKİLERE NEDEN OLUYORDU

Valilik arkasındaki Vilayet Parkı’nın yıkılmadan önce içerisinde Turizm Danışma Bürosu faaliyet gösteriyordu. Tüm turizm rehber ve kitapçıklarında burası kayıtlı bulunuyordu. Malatya’ya gelen yabancı turistler direk bu noktaya ulaşıyordu. Vilayet Parkındaki düzenlemeden sonra yıkılan Turizm Danışma Bürosu nedeniyle uzun yıllardır turist kafileleri kent merkezinde gidebilecekleri bir nokta bulamıyorlardı ve bu konu tepkilere neden oluyordu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Vilayet Parkı'na kurulacak olan Turizm Danışma Bürosu'nun maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • cengiz (6 yıl önce)
    bir zamanlar vilayet parkı..malatyamızın şehiriçindeki en güzel parklıydı..cıvıl cıvıldı..yani bir park bu kadar bitirilir ancak...bu parkı bu hale getirenleri Allah a havale ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüle (6 yıl önce)
    Eski belediyenin yeri de uygun bunun için tam merkezde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Karacan (6 yıl önce)
    Bunu görünce Aklıma namı diğer İngiliz Kemal abimiz geldi. Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    güzelim parkı mahvettiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (6 yıl önce)
    ÇOK GEÇ KALINDI..TURİSTLER PARKIN İÇİNDE BUROYU GÖREMEYINCE MALATYA BU KONUDA BUYUK DARBE ALDI..ARTIK TURİSTLERIN EL KITABINA GIRMEK İÇİN İNGİLİZ KEMAL GİBİ BİRİ BULUNACAK VE NEMRUT İÇİN GIDILECEK YER KONUSUNDA MALATYA İSMİ İÇİN UZUN ZAMAN BEKLENECEK..
    0
    0
    Yanıtla
  • Şenol (6 yıl önce)
    Fevzi çok akıllı fevziye kulak verin ey yetkililer bina diyor park diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (6 yıl önce)
    Bina yapacak parktan başka yer mi yok yeşil alanlar öyle ya da böyle yok ediliyor paralı bir yer kiralansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Şenol (6 yıl önce)
    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ne teşekkür ediyorum önemli bir hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • İlker (6 yıl önce)
    Merhum Kemal abimiz o kadar uğraştı ömründe bu parka bir turizm danışma bürosu kurdurmak için
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ (6 yıl önce)
    hatırladığım kadarıyla buradaki parkı ve ağaçları yeni cami'nin görünümünü kapattığı için kaldırılmıştı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (6 yıl önce)
    Vilayet parkı ve turist denince aklıma ilk gelen Merhum İngiliz Kemal (Kemal Anıl) abimiz geliyor.
    0
    0
    Yanıtla