SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Villa Arsası Bulamıyorlar"!

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:40:21
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Tecde Mahallesi’ndeki 112 adet parselin ihale yoluyla satılması için encümene yetki verilmesi teklifini kabul etti. Böylece, geçtiğimiz ay bazı AKP'li üyelerin bile satılmasına karşı çıktığı parseller için,  meclis toplantısının birinci oturumunda izin çıktı.

CHP grubu, söz konusu arsaların belediyenin gelir ortağı edilerek satılmasını önerirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hem parsellerin bulunduğu alanlarda alt yapının olmadığını hem de müstakil veya villa tipi ev yapmak isteyen kişilerin arsa bulamamaktan şikayet etmesini gerekçe göstererek satılması gerektiğini ifade etti. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak Şubat ayı çalışmalarına başladı. Gündem maddeleri arasında yer alan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tecde Mahallesindeki 112 parselin satışı için encümene yetki verilmesi, bazı bölgelerde kat artışı, nizam ve cins değişikliğini içer imar maddeleri ile ilçelerde kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçirilmesi için ilçe belediyesine yetki verilmesi gibi konular görüşülerek karara bağlanırken, gündemdeki bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.  Gündemde görüşülen konular arasında Doğanşehir Doğu Mahallesinde bulunan 14 ada 7 parsel üzerinde ruhsatsız yapıldığı anlaşılan 5 katlı binaya, çekme mesafelerini uygun hale getirmesi koşuluyla ruhsat verilmesini içeren madde dikkat çekti.  

Cemevi önergesine red

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gündeme alınması istemiyle verilen ve Malatya merkez sınırları içerisinde çeşitli cadde ve sokaklardaki parkmetrelerin işletmesinin MOTAŞ’a verilmesini içeren tekliflerin okunup gündeme alınması, AKPli üye Celalettin Gönültaş’ın meclis üyeliğinden istifasıyla ilgili meclise bilgi verilmesiyle başlayan Şubat ayı toplantısında daha sonra CHP grubunun, gündeme alınması istemi ile verdiği ve Cem Evlerinin ibadethane olarak tanınması ve ibadethanelere tanınan hizmetlerden yararlanmasını içeren madde okundu. Madde üzerine bilgi veren belediye başkanı Çakır, “ Hükümetimizin bu konuda çalışmaları var. Hizmet anlamında ise gerekenler yapılıyor” dedikten sonra önergenin gündeme alınması talebi AKPli üyelerin oylarıyla reddedildi. 

Önce bina sonra ruhsat!

Gündemin en önemli imar maddelerinden birini Doğanşehir Doğu Mahallesinde bulunan 14 ada 7 parsel üzerindeki imar plan değişiklik talebi oluşturdu. Söz konusu parsel üzerine ruhsatsız yapıldığı anlaşılan 5 katlı bina Belediye Meclis Üyelerinin oylarıyla ruhsatlı hale getirildi.  Binanın çekme mesafesinin uygun hale getirilmesi koşuluyla üzerinde bulunan arsanın imar plan değişikliği kabul edildi. 

Düğün salonu ve lokantaya ret

Yeşilyurt İkizce Mahallesi’nde bulunan 143 ada 12 No’lu parsele, lokanta ve düğün salonu yapma talebi, yine komisyon tarafından, parselin plansız alanda kaldığı ve ileride yapılacak imar planlarında sıkıntılar yaratacağı gerekçesiyle reddedildi.

Pütürge Belediyesi’ne kentsel dönüşüm yetkisi

Pütürge Belediyesi tarafından, Hatip Ağalar ve Köylü mahallelerinde bulunan bazı adalarda kentsel dönüşüm uygulaması yapma yetkisi istemi oy birliği ile kabul edildi. 

Darende’ye hayvan pazarı

Plansız alanda kalan Darende ilçesi Gökyar Mahallesi’ndeki 361 ada 31 ve 38 No’lu adaların hayvan pazarı olarak plana işlenmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Tecde’deki parsellerin satışına onay

Geçtiğimiz ay yapılan Büyükşehir Meclis toplantısında gündeme gelen ancak AK Partili bazı üyelerin de karşı çıktığı Tecde Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 112 parselin satışı için encümene yetki verilmesini içeren talep bu kez kabul edildi.  

Hatırlanacağı üzere, Ocak ayı toplantısında söz konusu parsellerin satışına ilişkin maddenin görüşülmesi sırasında söz alan Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun AKP'li üyesi Nevzat Aslan, “Belediye olarak arsa bulmakta büyük zorluklar çekiyoruz. Madem çok para etmeyecekse niye satalım? Vatandaşa arsa satmak kolay ama vatandaştan arsa almak zor” diyerek ertelenmesini istemişti. 

Kuşçu: “Bir ayda ne değişti ki satmaya karar verdiniz?”

Gündem maddesi üzerinde söz alan CHP Grubu Sözcüsü Hurşit Kuşçu,  parsellerin, belediyenin gelir ortaklığı şeklinde satılması önerisini yinelerken, satışa onay veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na tepki gösterdi. Nevzat Aslan’ın geçtiğimiz ay yapılan toplantıda, ‘Kentsel dönüşüm için arsa bulmakta zorlanıyoruz’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Kuşçu “Bir ay önce böyle düşünüyordunuz. Bir ay sonra ne değişti de satmaya karar veriyorsunuz?” diye sordu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, CHP’li Kuşçu’nun sorusu üzerine şunları söyledi: “Bölgedeki parseller dağınık. Toplulaştırma gibi bir şansımız da yok. Ayrıca su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetleri götürmek de oldukça maliyetli. Parseller, kentsel dönüşümde takas yapılacak türden değil. Değeri de düşük. Hem ayrıca bir-iki katlı müstakil ev veya villa yapmak isteyenler bazen arsa bulamadıklarından şikayet ediyorlar.  Dolayısıyla yeniden değerlendirildiğinde satılmasının uygun olduğuna karar verildi.” 

Ertelenen maddeler

Aralarında, Kuyuönü ve Yapraklı mevkilerinde belediye tarafından kurulacak olan iki adet hidroelektrik santralinin işletme hakkının MOTAŞ’a verilmesi, mezarlık ücret tarifesinin yenilenmesi, Kuzey Çevre yolu ile Kuzey kuşak yolunun kavşak düzenlemesinin yanı sıra 120 hektarlık alanda imar uygulaması yapılması gibi maddeler bir sonraki oturuma ertelenirken bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısının ikinci oturumunu 17 Şubat Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız