SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Villacı' Belediyeye 'Sosyal Belediyecilik' Övgüsü!

0
Güncellendi - 2018-01-01 02:47:09
'Villacı' Belediyeye 'Sosyal Belediyecilik' Övgüsü!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yatırımlar ve devam eden projeleri yerinde inceledikten sonra yeni Hizmet Binasını ziyaret ederek Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan 3, 5 yıl içerisinde gerçekleşen hizmetler hakkında detaylı bilgiler aldı. Çalık'ın, bir süre önce ihalesini yaptığı "villa" projesiyle tartışılan şirketin sahibi olan Yeşilyurt Belediyesi ile ilgili "Sosyal belediyecilik anlayışı Yeşilyurt'ta tam manasıyla uygulanıyor" sözleri dikkat çekti.

ÖZNUR ÇALIK VE AHMET ÇAKIR ‘DOĞAL ÜRÜNLER PAZARI-EMANET ÇARŞISI’ İNŞAATINI GEZDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık beraberinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkan Yardımcılarıyla birlikte ilk olarak Turgut Özal Mahallesindeki bin 790 metrekare alanda hizmete girecek olan ‘Doğal Ürünler Pazarı-Emanet Çarşısı’ inşaatında incelemelerde bulundu.

Projenin detayları üzerine bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşları ortak platformda buluşturmayı amaçlayan ‘Emanet Çarşı’ ile tarımsal üretimi desteklemek, tüketicilerin de çiftçilerin ürünlerinden faydalanmalarını sağlamayı amaçlayan ‘Doğal Ürünler Pazarı’ projelerini aynı çatı altında hizmete sunacaklarını, ayrıca Semt Konağı şeklinde tasarımı yapılan binada el emeği göz nuru eserlerin yapılacağı, sosyal, kültürel ve eğitim hizmetlerinin de verileceğini söyledi.

ÇALIK, ÇAKIR VE POLAT YOL YAPIM ÇALIŞMASINI İNCELEDİ, TATLI İKRÂM ETTİ

Zaviye Mahallesindeki ara sokaklarda Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen sıcak asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledikten sonra personeller ve vatandaşlara tatlı ikrâmında bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ardından Yeşilyurt Belediyesinin yeni Hizmet Binasında incelemelerde bulundu.

BAŞKAN POLAT, TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN PROJELERİ ANLATTI

Yeni hizmet binasında vatandaşlara sunulan hizmetler ve çalışma alanlarıyla ilgili detaylı bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2014 yılından bugüne kadar ilçe genelinde gerçekleşen yatırımlar, tamamlanan, devam eden ve planlanan projelerin yanı sıra Belediye iştiraklerinden Yeşil Yurt İnşaat ve İŞGEM bünyesinde gerçekleşen yatırımlar hakkında geniş detaylı sunum yaptı.

“YEŞİLYURT’A HİZMET ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Göreve geldikleri 2014 yılı Mart ayından bugüne kadar görevlerini aşk ve sevdayla yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Polat, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkan Yardımcılarını Yeşilyurt Belediyesinde ağırlamaktan onur duyuyorum. Yeni Belediye Binası bizim acil eylem planımızda yoktu. MAŞTİ karşısındaki binamıza İmar, Emlak ve Zabıta’yı buraya taşıyınca yeni bir bina yapmamıza gerek kalmadı diye düşünürken MASKİ buradan ayrılınca bütçemizi de göz ederek daha geniş kapsamlı bir Belediye Binası yapmayı ileriki bir döneme erteleyerek burayı yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk. Büyükşehir Belediye Başkanımıza özellikle desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burayı Büyükşehir’den alırken kendilerinde Yakınca’da ki binamızı devr ettik, takas yoluyla hizmet binası sorunumuzu halletmiş olduk.Önceliğimiz yeni belediye hizmet binasından öte yatırımlarımızı ve hizmetlerimizin daha fazla milletimize ulaştırmak istedik.7/24 mesai mefhumu taşımadan, yorgunluk nedir bilmeden bu milletin hizmetindeyiz. Çünkü bu görevleri kimse zorla getirilmiyor, seçilenler gönüllü olarak bu makamlara geliyorlar. 30 Mart 2014 yılından bugüne kadar bu aziz millete aşkla, sevgiyle hizmet etmek için tüm çalışanlarımızla birlikte yoğun bir mücadele verdik. 3,5 yıllık görev dönemimiz içerisinde hemşerilerimizle el ele vererek güzel ilçemizi büyütmek, geliştirmek ve gelecek nesillere en güzel şekilde emanet etmek adına gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya halen devam etmekteyiz. İlçe sakinlerine yaşanabilir, huzurlu ve güvenli yaşam olanakları sunmak adına bugüne kadar çok önemli hizmetlerimizi halkımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz; Yeşilyurt’u öncelikle bölgede ardından Türkiye’de örnek alınacak ilçe hüviyetine ulaştırmaktır, bu hedefe ulaşmak içinde ciddi mesafeler aldık” dedi.

“YEŞİLYURT’UN EN ÜCRA NOKTASINA KADAR HİZMET ULAŞTIRIYORUZ”

İlçenin en ücra noktasında Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinin görülebileceğini vurgulayan Polat, Yeşilyurt’un gündelik sorunlarını kalıcı çözümlerle gidermeye çalışırken, bir taraftan da Beylerderesi Şehir Parkı, Bostanbaşı Kanal Projesi, Gedik Kent Park, Gedik Müze ve Kültür Evi, Yeşilyurt Kültür Sarayı, Emanet Çarşısı- Doğal Ürünler Pazarı, Muhtar Evleri, Yeşilkonaklar, Gençlik Merkezleri ve Güngörmüşler Konağı projelerimiz başta olmak üzere hali hazırda üzerinde çalıştığımız diğer yatırımlarımızla geleceğe yönelik ciddi bir atılım içerisindeyiz. İlçemizi hem fiziki yönden hem de kültürel, sosyal, sanatsal, eğitim ve sportif yönden büyütmeye çaba sarf ediyoruz. İlçemizin muhtelif bölgelerinde sosyal yaşam seviyesini yükseltecek, farklı tasarımı ve mimari yapıları ile dikkatleri üzerine çeken sosyal yaşam alanlarını çoğalttık, 2017 yılı sonu itibariyle 94 yeni parkımızı hizmete sunduk. 10 Dönüm alan üzerinde yapımı tamamlanan Engelsiz Parkımızı tamamladık. Görme Engelliler Spor Kulübü, Otizm ve Down Sendromlular Derneğine bina tahsisi yaptık. ‘ Baştacı’, ‘Hayat Seninle Güzel’, ‘ Yeşilyurt Gurbet Değil’, ‘Emanet Ekmek’, ‘Bir Yastıkta’ projelerimizle vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya devam ettik. Ramazan ve Muharrem aylarında hemşerilerimizle aynı sofra etrafında bir araya gelerek birlikte yaşama kültürümüzün canlı ve diri kalmasını sağladık. Kültürel belediyecilikte ise bu yıl dördüncüsüne destek verdiğimiz‘ Yeşilyurt Kitap Yurdu’ projemiz ile 110 yazarımız ve 110 bin kitabı öğrencilerimizle ulaştırmış olacağız. Ulusal ve uluslar arası paneller ve konferanslara ev sahipliği yaptık. Yeşilyurt Kent Konseyi ile Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde eğitim ve sanatsal hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Öğrencilerle bir araya gelmemizi sağlayan ‘Gelecek Gençlerin’ projesiyle ilçemizdeki okullarda gençlerle buluşmaya devam ediyoruz. Eğitime verdiğimiz önemi ve desteği sürekli artırmaktayız. Alt yapısı tamamlanmış bütün mahalle ve sokaklarımızın prestij seviyesini yükseltip kent estetiğine uygun hale getiriyoruz. Araç ve yaya trafiğini rahatlatmak, ulaşım ağını daha güçlü hale getirmek için sıcak asfalt serimi, sathi kaplama, imar yollarını açma, kaldırım yenileme, kilit parke taşı döşeme, çevre düzenleme hizmetlerinde hedeflerimizin sürekli üzerine çıktık. 2018 ve sonraki yıllar için uygulamayı planladığımız projelerimizi hayata geçirmek için büyük bir heyecan ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“BAŞKANIMIZ VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da, Yeşilyurt’un nitelik anlamında büyüdüğünü ifade ederken şunları söyledi; “Genel Başkan Yardımcımızla birlikte Yeşilyurt Belediyesinin yatırımlarını inceledik ve yeni belediye binasını ziyaret ettik. Turgut Özal Mahallesinde yapımı süren ‘Doğal Ürünler Pazarı-Emanet Çarşısı’ projesi çok doğru bir yatırımdır. Farklı hizmet alanlarında ihtiyaçlara cevap verecek şekilde projesi çizilen bu yatırım kentimizin gelişimi için önemlidir. Kültürel ve sosyal belediyecilikte Yeşilyurt Belediyesinin çok güzel hizmetleri var. İdari binamızda çok cuzi bir yatırımla Yeşilyurt İlçemize kazandırıldı, ilçemize yakışıyor. Hem yer olarak hem de içindeki hizmet alanlarıyla uzun yıllar halkımıza hizmet edecek bir yapıya kavuşturuldu. Kaynakların verimli kullanılması adına çok doğru bir yatırım” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI YEŞİLYURT’TA TAM MANASIYLA UYGULANIYOR ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, ilçenin çehresini değiştiren yatırımlar ve hizmetler nedeniyle Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Yeni Hizmet Binasının ‘ hayırlı’ olmasını temenni eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Yeşilyurt Belediyesinin ilçedeki yatırımlarını yerinde inceledik, yeni hizmet binasını ziyaret ettik. Yerel yönetimlerin sosyal belediyecilik anlayışı tüm dünyada son dönemlerde çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde AK Parti ile birlikte sosyal belediyecilik hizmetleri inşa edilmeye başlandı.1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte sosyal belediyeciliğin, 2002 yılında da AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte sosyal devlet anlayışının nasıl ve ne demek olduğunu hem tüm Türkiye’ye hem de tüm dünyaya göstermiş olduk. Yerelde de sosyal belediyecilik anlayışının güçlenerek devam etmesi bizim adımıza önemlidir. Yeşilyurt Belediye Başkanımızın sosyal belediyecilik alanında yapmış olduğu yatırımları inceledik, devam eden ve planlanan projelere ilişkin hazırlanan sunumu izledik. İnşaatı başlayan‘Doğal Ürünler Pazarı-Emanet Çarşısı’ projesinde çok güzel hâyır hizmetleri sunulacak, her yönüyle anlamlı ve kıymetli bir yatırımdır. Yaşlılarımızın ev ve kişisel bakımlarının yapıldığı ‘ Baştâcı projesi başta olmak üzere, yeni doğan bebeklerimiz dünyaya gözlerini açtığı anda ‘ Hayat Seninle Güzel’ projesiyle karşılanması ve buna benzer sosyal sorumluluk faaliyetleri önemlidir. Yaşlılarımıza gereken saygıyı göstermek çocuklarımıza sevgilerimizi sunmak, kadın ve gençlerimizle özel olarak ilgilenmek sosyal belediyeciliğin önemli göstergeleri arasındadır. Cumhurbaşkanımızın ödüle layık gördüğü ‘KEŞKE’ projesi sosyal belediyecilik hizmetlerinde Türkiye’de bütün belediyelere örnek teşkil etmiştir. Cumhurbaşkanımızın imzasıyla verilen bu ödülden dolayı bir kez daha Başkanımızı tebrik ediyorum. Keşke bütün belediyeler bu ödülleri alabilseler” şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısından sonra Yeşilyurt İlçesindeki hizmetleri incelemeye devam eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkan Yardımcıları, inşaatı devam eden Beylerderesi Şehir Parkının yanı sıra, Gedik Kent Park, Gedik Kültür Evi ve Müze ve Kadın Yaşam Merkezini ziyaret etti. Belediye Başkanı Polat, Yeşilyurt’un çehresini değiştiren, ilçenin doğası ve kültürel yapısına uygun olarak tasarımı yapılan tüm projelerin süreciyle ilgili bilgiler aktardı.

"BOL GELİRLİLER İÇİN VİLLA" PROJESİ!

Çalık'ın "sosyal belediyecilik" anlayışını övdüğü Yeşilyurt Belediyesi’nin sahibi olduğu Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Çırmıhtı’nın Gedik Mahallesi bölgesinde yaptırılması planlanan 110 adet villa, sosyal tesis ve 1 ticaret merkezinden oluşan projenin 2. ihalesi  geçtiğimiz Kasım ayında yapılmıştı. Resmi rakamlara göre 33 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 50 binden fazla işsizin bulunduğu Malatya’da belediyelerin genellikle, konut sorununun çözümüne yönelik, düşük ve orta gelir grubundan vatandaşın gücüne göre konut üretmesi gereğine karşın, Yeşilyurt Belediyesi şirketinin öncelikli amacı rant olan “müteahhit gibi” davranarak, “bol gelirli” grubuna yönelik bir konut projesi uygulama girişimi eleştirilere yol açmıştı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Eğer Bu msjı yayınlarsanız sayın editör tarafsızlığınıza inanacak herkes.Sadece bir proje üzerinden eleştiri yapıyorsunuz villa zengine vs diye.neden şirketin uygun fiyatla yaptığı,insanların memnuniyetle teslim aldığı 4 tane toplamda 300 dairelik projesi var.tarafsız olarak haber yapıyorsanız bunları gündeme getirirsiniz..tarafsızlık ve adalet bunu gerektirir.villayı zengin alır zaten bunu neyini eleştiriyorsunuz .suanda Malatya’da hiçbir müteahhidin yapamadığı site şeklinde bir villa orojesini yaparak şehire Yen’i bir vizyon getiren Yeşilyurt Belediyesi mi ve Yeşilyurt inşaatı tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    Arkadaşlar lütfen bilmeden anlamadan iftira atmayın adamlara! Birincisi gelir düzeyi normal insanlara yapılıyor öyle zenginlere felan değil. İkincisi kendi çevreleri için değil; vatandaşa hizmet olsun diye yapıyorlar. Üçüncüsü ikinci resimde de görüldüğü üzere Sn. Öznur ÇALIK Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanı olarak projenin tam üzerinde duruyor ve kuş bakışı bakıyor projeyi tamamen sosyal politikalara uygun mu değil mi diye gözlemliyor; yani görevi ve mevkisi itibari ile işin üstünde duruyor. Dördüncüsü Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır da elleri kolları bağlı vaziyette durumu anlamaya çalışıyor. Şimdi siz diyeceksiniz ki bunlar buraları kendilerine yapıyorlar. Öyle bir şey yok. Siyasiler kendileri için daha mütevazi yerleri düşünürler. Buraları halka uygun mu değil mi diye kontrol ediyorlar. Yoksa ne işi var Koskoca Ak Parti Genel Başkan Yardımcısının orada. Lütfen ama lütfen kimsenin günahını almayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • sefer (6 yıl önce)
    işte bu üçgenin sayesinde yeşil malatya oldu çakır malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    A ve B tipi villaları kendilerine ve yandaşlarına sattılar anlaşılan benim bir arkadaşım almak için başvurmuş ön talep alıyoruz demişler ilk günden başvurmasına rağmen sizi uygun görmedik diyip satmamışlar alanların isimlerini açıklasınlar 43 tane A ve B tipi villa varmış yani 43 isim açıklasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu çok önemli bir iddia, cevap verilemezse bu iş komple şaibeli olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖNERİ (6 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Her şeyde olduğu gibi kolayı BİMER-CİMER aracılığı ile REİS' e şikayet etme maksatlı yazmak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (6 yıl önce)
    Parktan başka bir şey yok ucuZ siyaset ucuz belediyecilik
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Ne demişler ; "Körlerle sağırlar birbirlerini ağırlar" Başka söze gerek yok herhalde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Yıldırım (6 yıl önce)
    Yatay mimarinin esas alındığı proje için belediyeyi tebrik etmek gerekiyor. 20-30 katlı TOKİ konutlarının Beydağı'nı ne hale getirdiğini gördük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (6 yıl önce)
    Yeşil Malatya ovasını bitirdiler sıra Yeşilyurt'a geldi orayı da inşaat alanına çevirecekler merak ediyorum kim bunlara ne zaman durun yeter artık diyecek “SOSYAL BELEDİYECİLİK" “BOL GELİRLİLER İÇİN VİLLA” ‘KEŞKE’ inanmasaydık bu masallara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    3 tane mümtaz sevgili dürüst çalışkan insanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Villa yaparak hizmet mi olur allahım çıldırmamak elde değil bununla gurur duyuyorlar ya dahada çıldırıyorummmmm sizi ve destekçilerinizi Allah'a havale ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Baskan.konut.yerleri.garibanlar.icin.yapiliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (6 yıl önce)
    Gülelimmi aglayalimmi, bilemedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Sosyal belediyecilik birazda gariban için olsun bu nasıl zihniyet anlamak ne mümkün
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Bizim mahale çamur ama , belediye şirketi villa yapar mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Yazık gerçekten İstanbul katledildi Ankara katledildi ne yeşili kaldı ne doğası Malatya nın yeşili kalmadı havanın pisliğinden dışarı çıkamıyoruzz
    0
    0
    Yanıtla