SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Villalar Yerleşme Aşamasına Geldi'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul merkezli Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Sevgi Evleri Projesi'nin tamamlandığı, 16 villanın çocukların her türlü olanaklarının karşılanabileceği şekilde hazır olduğu, bu ay içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla devir teslim ve açılışının yapılacağı bildirildi.

Beylerderesi mevkiinde yaptırılan Sevgi Evleri ile ilgili olarak MİAD tarafından yayınlanan bülten şöyle:

"Malatyalı İş Adamları Derneği öncülüğünde başlatılan MİAD Sevgi Evleri Projesi tamamlandı. MİAD Yönetim Kurulunun, üyelerinin, hayırsever iş adamlarını ve kurumların sponsorluğu ile hayata geçirilen proje kapsamında 16 adet villa çocukların her türlü imkanının karşılanabileceği şekilde hazırlandı.

Malatya’da kimsesiz çocukların yaşadığı hepimizi derinden etkileyen elim görüntülerden bugüne birçok faaliyet ve organizasyon yapıldı. Her kurum üzerine düşen görevi yerine getirmek ve bu durumu geçte olsa düzeltebilmek için çaba sarf etti. Malatyalı İş Adamları Derneği de çocuklarımıza kalıcı bir şeyler yapabilmek onların yaşamlarını değiştirebilmek için “Bir Şefkat Eli de Sen Uzat” sloganı ile Sevgi Evleri kampanyasını başlattı.

Kampanya süreci dahilinde “Kimsesiz çocuklarımız elbette ki yalnız değil, yalnız da kalmayacak!” anlayışı ile yürütülen faaliyetler ve çalışmalar, iş adamlarınaın katılımı amacıyla genişletildi. 2006 yılının başında başlayan kampanya sürecinde MİAD Yönetim Kurulu öncülüğünde Malatya’daki kimsesiz çocukların ev ortamında yaşamalarını sağlayacak villa tipi konutların yapımı için yardımlar toplanıldı. Kampanyanın final gecesi Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 20 Mart 2006 tarihinde Polat Renaissance otelde yapılan organizasyonda Başbakan ERDOĞAN’ın teşvikleri ile hayırsever iş adamlarının yardım için birbirleri ile yarıştığı gece sonunda yapılacak villa sayısı 5’ten 17’ye çıkarıldı. Bu sayede MİAD’ın yaptırdığı 5 villaya yenileri eklenmiş proje çocukların ihtiyacını karşılayacak şekilde genişletilmiş oldu.

11 Mayıs 2006 tarihinde The Crown Plaza Otelde akşam yemekli organize edilen MİAD Sevgi Evleri Protokol İmzalama Töreni Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Devlet Bakanı Nimet ÇUBUKÇU, Malatyalı İş Adamları Derneği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve Sevgi Evleri sponsorları arasında imzalanan protokolle villaların yapılması için gerekli resmi süreç başlatıldı. Protokollerin imzalanması sonrası MİAD Sevgi Evleri yapımı için ihale süreci başlatıldı. Yapılan ihale sonucu en iyi teklifi veren Sima İnşaat villaların yapımı için gerekli çalışmalarını başlattı.

MİAD Sevgi Evleri protokollerin imzalanması sonrası Temmuz 2006’da Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN Malatya gezisi dahilinde MİAD Sevgi Evlerinin açılışını yaptı. Açılış töreninin tamamlanması ile villaların inşası süreci hızlandırıldı. Yaklaşık bir yıl süren MİAD Sevgi Evleri inşaat çalışmaları Haziran 2007’de tamamlandı. Kimsesiz çocukların yerleştirilmesi için altyapı çalışmalarının da tamamlandığı villalar bir site şeklinde çocuk parkları, halı sahası, oyun alanları ile çocukların gelişimi için ihtiyaç duyacakları imkanları içerecek şekilde düzenlendi. MİAD Sevgi Evleri Eylül 2007 itibariyle tefrişatı bitirilip çocukların yerleştirilmesi aşamasına gelinmiştir.

Malatyalı İş Adamları Derneği’nin sponsorlarla Malatya’daki kimsesiz çocuklara hediyesi olan MİAD Sevgi Evlerinin Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN katılımı Ekim 2007’de devir-teslimi ve açılışı yapılacaktır. ERDOĞAN’ın katılımı ile yapılacak açılış dahilinde çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek ve kimsesiz çocukların yeni yaşam alanlarına yerleşmeleri sağlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız