SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Villaya Taşındılar!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda meydana gelen şiddet görüntülerinin ardından Malatyalı işadamları tarafından yaptırılan Sevgi Evleri'ne, çocuklar davul zurna eşliğinde gitti.

Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) organizesi ile yaptırılan ve 16 villadan oluşan Sevgi Evleri tamamlandı. 14 Haziran Cumardesi günü Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katılacağı törenle resmi olarak hizmete sokulacak olan evlerde kalacak çocuklar da yurtlardan buraya taşındı. Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 7-12 Yaş Grubu Çocuk Yetiştirme Yurdu'nda kalan 70 çocuğu Sevgi Evleri'ne yerleştirdi.

Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklar, Sevgi Evleri'ne gitmeden önce davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Eski yuvalarına el sallayarak veda eden çocuklar, araçtan iner inmez yeni villalarına koştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'a sarılan çocuklar, villalarda 9'ar, odalarda ise 3'er kişi kalacak. Çocuklar tuttukları takımların renklerini taşıyan yataklarda yatacak. Kendilerine ait çalışma masaları da olan çocuklar, 24 saat sıcak su kullanabilecek. Klima bulunan salonlarında televizyon izleyip sohbet edebilecek olan çocuklar, eğlence odalarında da oyun oynayabilecek. Bakıcılar ise 24 saat boyunca görev başında olacak.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, çocukların artık kendilerini evlerinde gibi hissedebilecekleri villalarda kalacağını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız