SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Virajda Kararsızlık Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:28:38
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, Devlet Hastanesi’nin yerinde kalmasıyla ilgili konuda birlikte karar verileceğini ifade edip, İstasyon Virajı kavşagğı düzenleme çalışşmasının da karayolları ile belediye arasındaki anlaşmazlıktan geciktiğini söyledi. 
 
İnönü Kapalı Çarşı  ve valilik binası yanı Atmalı Sokak’taki esnafları, beraberinde , belediye meclis üyesi Aziz Görgeç, AKP il başkan yardımcısı Eyüp Sağlam, merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Ayhan Baran’la birlikte ziyaret edip sorunlarını dinleyen milletvekili Öz, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.
 
Tabipler Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından, “Devlet Hastanesi yerinde kalsın” kampanyasıyla ilgili soruya karşlık Öz, şunları söyledi: 
 
“Erken başlayan bir çalışma oldu. Zaten konu gündemde idi. Daha önceden de dile getirmiştik, yeni hastane hele bitsin, değerlendirme yapılacak demiştik. Mevcut Devlet Hastanesi yerinde veya hastane yakınında bir yerde polikliniklerin yapılabileceği bir yer olabilir.  Orada günü birlik acil hizmetler ve poliklinik, hangisi uygunca il’in yetkilileri bir araya gelir ve karar verir. “
 
"İstasyon Virajı’nda ne zaman düzenleme yapılacak?” sorusuna karşılık Öz, “Battalgazi kavşağında belli noktaya gelindi. Aynı güzergah üzerinde İstasyon virajı ile Battalgazi kavşağı proje ihaleleri aynı gün yapılıp, aynı müteahhide verildi. İstasyon Virajı ile ilgili karayolları ve belediye farklı projeler üzerinde durdu. 4-5 yolun birleştiği konum var. Uygulanabilir proje gerekir. Alt geçit mi, üst geçit mi, yonca şeklinde mi olsun karar verilmedi. Yoksa karayolları hemen başlayacaktı.” ifadelerini kullandı.
 
Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Hacı Demirhan ise, kayısı sorununu çözmelerini isteyip, “Kayısı Malatya’nın geçimi,. Kayısı ‘dan gelir olmayınca esnafın da işi iyi olmuyor. Esnafın işinin iyi olması için kayısı üreticisi alın terini karşılayacak kazanç elde etmelidir” dedi.
 
YENİ STAD KONUSU..
Öz, esnaf gezisinde basın mensuplarının yeni stat inşaatının durmasıyla ilgili sorularını da cevaplandırdı Öz, “Zemin sağlamlaştırılması için 100 civarında fore kazık çakılması gerektiği belirtildi. Teknik heyetin bu talebi üzerine proje değişikliğine gidildi. TOKİ’nin çalıştığı firma ile ihaleye alan firma çalışma başlattı. Proje TOKİ’ye teslim edilecek. En geç önümüzdeki hafta projeler onaylanmış olacak. Böylece müteahhit çalışmalara yeniden başlayacak. Kalınan yerden devam edilecek” ifadelerini kullandı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız