SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Virajı Anlamadık!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:57
A- A+ PAYLAŞ

AKP  Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “CHP’li Onanç’ın farklı düşüncesini paylaştığı için parti görevinden istifa etmek zorunda kalmasını bir demokrasi ayıbı olarak görüyorum” dedi.

AKP Malatya il binasında halk günü öncesinde konuşan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kayısıda yaşanan don ve dolu zararlarının mayıs sonu veya haziran başında netleşmesinden sonra gerek Tarım Kredi Kooperatifi gerekse Ziraat Bankası'na olan borç erteleme konusunun gündeme geleceğini, AKP iktidarları olarak her zaman üreticilere sahip çıktıklarını vurguladı.

Basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını da cevaplandıran Öz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın çözüm süreciyle ilgili görüşlerinden dolayı istifasını da değerlendirdi. Öz, “CHP bazı konuları kendi içinde tartışabilir ancak kamuoyuna tek bir söylemle çıkmalarının ülkenin menfaatine olacağı kanaatindeyim. Onanç'ın farklı düşüncesini paylaştığı için parti görevinden istifa etmek zorunda kalmasını bir demokrasi ayıbı olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“Akil insanlar arasında bulunan bir kişinin, ‘Öcalan bu süreçte serbest kalmalıdır’ sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?”sorusuna karşılık Öz, şunları söyledi:

“Bireysel düşüncesidir. Kişinin kendi kanaatleri bizi bağlamaz ancak onların böyle bir görevi söz konusu değildir. Zaten Öcalan yasalar çerçevesinde hükümlüdür. Hükümlülere de af ya da genel af söz konusu değildir. Bu konuda partimizin yetkili organları gerekli açıklamayı yapmıştır.”

Öz, “Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyoruz. Milletin tanımını da iyi yapmamız gerekiyor. Millet deyince bu ülkede yaşayan bütün etnik yapıları ve farklı inançlarda olanları kast ediyoruz. Şehit ve gazileri incitecek hiçbir eylemin içinde olmayan partimiz, bundan sonra da olmayacaktır. 30 yıldır süren silahlı mücadele sonunda kimse kan akmasını istemiyor. Muhalefet partileri içinde, yani CHP ve MHP’de çözüm sürecine katkı sunmak isteyen birçok insan vardır. CHP Genel Başkanı da çözüm noktasında kanaat belirtti ancak sonra viraj yapıldı, anlamadık. CHP’yi, ana muhalefet partisi olarak yanlışlıkları ortaya koyan ve doğrulara da destek veren parti olarak görmek istiyoruz. Hasta ölüm yatağında. Mutlaka iyileşmesi gerekiyor. Bizim elimizdeki ilacı içtiğinde iyi olacak diyoruz. Muhalefet ise eleştireceğine önerisini ortaya kıymalıdır” ifadelerini kullandı.

Tabelalardan T.C. ibaresinin kaldırılıp kaldırılmaması konusunda da Milletvekili Öz, “T.C.’nin kaldırılması gündeme alınacak konu değildir. T.C. yazılmışsa devam etmelidir. Cumhuriyet'in cumhur olması noktasında gayret gösteren bir partiyiz. T.C.’nin kaldırılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız