SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DİKKAT!.. "Virüs Malatya'yı Terketmedi"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan bazı kısıtlamaların Malatya’da kaldırıldığını hatırlattı ve kısıtlamaların kaldırılmasının koronavirüs tehlikesinin sona erdiği anlamına gelmediğini vurgulayarak, “Salgından tamamen kurtulana kadar mecbur olmadıkça evlerimizde kalalım” dedi.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, “Henüz virüs ilimizi terk etmedi. Hala yeni pozitif vakalarımız tespit edilmektedir. Lütfen ilimizde yaşanan kısıtlamaların esnetilmesi sürecini rehavete kapılmadan geçirelim” uyarısında bulundu.

“Gelinen süreç başarılı filyasyon takibi sayesinde oldu”

Malatya’nın koronavirüsle mücadelede geldiği aşamaya, koronavirüs hastalarının temas zincirini tespit ederek, temas ettiği kişileri kontrol altına alması anlamına gelen filyasyon uygulamasının başarıyla yürütülmesi sayesinde geldiğini belirten Prof. Dr. Recep Bentli,  yeni pozitif vak’alar tespit edildiğini, bu nedenle kısıtlamaların esnetilmesi sürecini rehavete kapılarak geçirmenin tehlikelerine dikkat çekti.

“Hala yeni pozitif vak’alar tespit edilmektedir”

Salgını bitirecek olanın Malatya halkının göstereceği sabır ve fedakârlık olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Recep Bentli, “Hala yeni pozitif vakalarımız tespit edilmektedir. Lütfen ilimizde yaşanan kısıtlamaların esnetilmesi sürecini rehavete kapılmadan geçirelim. Salgından tamamen kurtulana kadar mecbur olmadıkça evlerimizde kalalım. Unutmayın, salgını bitirecek olan sizlerin göstereceği fedakârlıktır. Sağlıklı günlere en kısa zamanda kavuşmayı diliyorum” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Filiz (3 yıl önce)
    Sokaklarda insan kayniyor nasil malatyada vaka az oluyor herkese bulasiyor neden malatyayida sokaga cikma yasagi ilan edilmedi ilaki fazlami olmasi lazimki sokaga cikma yasagi ilan edilsin biz martin ilk haftasindan beri icerdeyiz bize yazik degilmi bir anonce bitsin ki normal hayatimiza donelim anliyan kim burayada yasak uygulansin kimse maske takmiyor herkes ic ice
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (3 yıl önce)
    Öncelikle ben kamu çalışanı falan değilim bakıyorum yorumlara hep memurlara yönelik tuzunuz kuru bilmem ne tarz sözler insan Allahtan korkar kolay mı memur olunuyo kolay mı bugünlere gelip atanıyo bu insanlar lütfen haksızlık etmeyin özel şirkettede çalışan insan kamudada çalışan insan keşke herkes atanıp çok iyi yerlere gelebilse bu ülke hepimizin çifçisinden tut her çalışan bizim için değerli ayrıştırma yapmak hiç iyi birşey değil ana babalar çocuğunu ne zor şartlarda okutuyorlar atanan ve memur olan her insan anne babaların eseridir ben gurur duyuyorum çifçimlede özel sektörlede kamu çalışanlarıylada..Allah bu zor günlerde tüm insanlarımıza kolaylıklar versin darda bırakmasın inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Sağlık müdürümüz nezdinde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys Karani (3 yıl önce)
    Millet ne zamana kadar evinde oturacak kardeşim? Bekara karı boşamak kolay. İnsanlar evini geçindirmek için çalışmak mecburiyetinde. Tedbirli ve kontrollü bir şekilde tabii ki hayat normale dönmelidir. "İlelebet evde oturalım" diyenler büyük ihtimalle ya kamu çalışanı, ya da emeklidir. Lakin esnaf, sanayici, tüccar, zenaatkar çalışmazsa devlet kimden vergi alıp ta aldığı bu vergilerle bu evinde oturan kamu çalışanları ve mütekaidlere maaş verecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Canım kardeşim çok haksızsın devletin aldığı vergilere bize para veriyor biz aldığımız maaşla devlete vergi vermiyoruz deil mi ? biz sağlıkçılar olarak sizin için ailemizi görmüyoruz 2 Aydır gelmişsin burada vergilerimizle kamu görevlilerin maaşı ödeniyo diyorsun bir Malatyalı olarak böyle düşünmeniz beni üzüyor kesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kbkmayın ama hayrınıza calışmıyorsunuz gönüllü falanda diilsiniz. Sen aileni çocuğunu görmüyorsun diye yakınıyorsun bizde burda karınları aç çocuklarımız için yakınıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Bu haber sitesini takip etmek abone olmak istiyorum ne yapmam lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Bir tek Malatya değil 6-7 il de aynı anda kısıtlamalar kaldırıldığı için bu işler sarayda yürüyecek ise dedim. İl sağlık müdürlüğü dikkat çağrısı yapıyor ise kısıtlama kaldırmayı doğru bulmuyor demektir. Kim kaldırdı peki? Bakanlık mı? Bilim kurulu mu? Bu süreç de tedbirleri bırakmayalım. Rehavet vahim sonuçlar doğurmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Kısıtlamalar kaldırmak vahim bir hatadır. Hem tehlike devam ediyor diyor hem kısıtlama kaldırılıyor sonra da millete tedbiri bırakmayın diyor. Sen niye tedbiri bırakıyorsun. Bu işler saray da talimat ile yürüyecek ise sahadaki sağlık müdürü vali dinlenmeyecek ise o zaman onlara ne gerek varki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Gerçekten ezbere konuşuyorsunuz. Sağlık İl Müdürü siyasi şov peşinde koşmuyor. Devlet terbiyesi almış ahlâklı, mütevazi ve işin ehli bir bürokrat. Pandemi sürecindeki tüm bilgilendirmelerin tek elden yapılması bir devlet ciddiyetidir. Hükümetin almış olduğu bu karar doğru ve yerindedir. İllerde Devleti ve Hükümeti Vali temsil eder. Pandemi Kurulunun Başkanıda Validir. Bu açıdan Sağlık İl Müdürünün kamuoyu ile istatistiki bilgiler paylaşması kesinlikle mümkün değildir. Allah kendisinden ve samimiyetle gayret sarfeden tüm sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Haa dersenizki Bülent Tüfenkçi Bey açıkladı. Onun cevabıni yazdım. Sağlık İl Müdürü siyasi şov pesinde değil. O Sağlık İl Müdürünün değil Vali Beyin problemi. Vekiline sahip çıkamayan, bu açıklamayı yapmak sana mı düstü demeyen kamu otoritesinin temsilcisi hükümetin problemi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlık Müdürü'nün bir pandemi sürecinde ildeki vaka sayısını kamuoyuyla paylaşması ne zamandan beri siyasi şov oluyor efendim. Madem siyaset karıştırmak istemiyor müdür bey işin içine kendisinden bu verileri alıp açıklayan vekile diyebilirdi sayın vekilim bu iş siyaset üstü bir iş bunu benim açıklamam doğru olur. Verileri açıklayan vekil bu verileri şoförler odasından almadı herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Bencede paylaşım yapılmalı .Malatyada ne oluyor ne bitiyor halkın haberi olmuyor,yaksa il müdürü de mi takip etmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Gelişim (3 yıl önce)
    Sokağa çıkma yasağı neden bu kadar çok erken kaldırıldı. Millet hastalık bitti zannedip maske bile artık kimse takmıyor. Çarşıda 50 kişi ye bak 40 kişi maskesiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan' (3 yıl önce)
    Maşallah hocam ekrana çıktınız aydinlattiniz.zorla yüzünüzü gördük kaç hasta var bı açıklama yapabilseydiniz çıkmışken.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Sağlık müdürü ildeki koronalı vaka sayısı ile ilgili kamuoyuyla tek bir rakam bile paylaşmamıştır. Sağlık Bakanının bu kadar halk tarafından sevilmesinin en büyük nedeni herşeyi kamuoyuyla içtenlikle paylaşmasıdır. Malatyalı bir hekim olarak üzülerek söylüyorum ki İl sağlık müdürlüğü halktan en çok koptuğu dönem Müdür Bey'in olduğu dönemdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Yasak varken de dilenciler bebek leriyle market önlerinde üstümüze üstümüze geliyorlar çocuklar mahalle aralarında site bahçelerinde 20 yaş altı 60 yaş üstü herkes dışarıda yasak var ama uyan yoktu ceza yiyenler ise genelde işinde gücünde olanlar oldu kimse ciddiye almıyor işin ciddiyeti anlaşılmamış daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Müdürümüzün uyarılarını alkışlıyorum.Sahsen yasaklar kalksa bile sosyal mesafeye aldırış etmeyen,maske takmayan ve en önemlisi Corona virüsü taşıyıcısı olduğu halde semptom gostermeyen ve test yaptırmamis onlarca virüs taşıyıcısınin , halkın arasında geziniyor olması ihtimaline binaen, kesinlikle toplu taşıma vasıtalarına binmeyi,berbere gitmeyi,avm'ye gitmeyi,taksilere binmeyi , kalabalığa karismayi 1 ay kadar dusunmuyorum.Hemsehrilerime tavsiye ederim.Biraz daha disimizi sıkıp tasasız,güzel bir yaz gecirmek hepimizin hakkı.Mumkun olduğu kadar evden cikmayalim,tedbirlere uyalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    İnönü caddesine arÇ girişi yasak ama 100 kişi 100 m2 yerde atm ptt lak luk ya arkadaş nasıl bi şekil ya maNtık almıyor. Hafta sonu yasak olayını neden kaldırdın vaka var ise şehirler arası neden açtın 2 aydır nolduysa oldu. Halkı uyaracağınıza kendinize soru cvp yapın biraz bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilâl (3 yıl önce)
    Madem yeni pozitif vakalar cikiyor sokaga cikma yasagini niye kaldiriyosunuz ki yasak gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Deprem (3 yıl önce)
    Malatya lılar sağlık müdürünün kıymetini bilmiyorlar, yazık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Corona sürecinde Malatya da en çok açıklama yapmasi gerekenlerden en başta geleni olmasi gerekirken, urkekce basın karşına zoraki geçen bir il mudurune sahibiz ne yazık ki. Verileri paylaşma , vaka durumundan haberdar etme konusunda eksikligini birileri hatirlatsa daha iyi olacak. Acaba görevini birilerinin ısrarıyla mi devam ettiriyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok çok haklısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (3 yıl önce)
    Zaten Malatya'da halen pozitif çıkan var neden acaba sokağa çıkma yasağı kaldırıldı çok erken alınmış karar Haziran ayı ortasına kadar haftasonu yasağı devam etmeliydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatys (3 yıl önce)
    Yasaklar kalkmamaliydi cok zor durumda olan kişiler disari cikmali. Yasaklar daha katilasmali Malatyada yasak bitti viruste bitti algisina düştü halkımız yapmayin tam azalmisken yeniden cogalacagiz bir an once virusu bitirmek için herkez evde kalsn disarda cocuk genc yanli herkeze para ve hapis cezasi uygulanmali sonucta disari cikan halkimiz herkezin katilidir... Saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Defile terzi (3 yıl önce)
    Güzel insanlar siz sağlık çalışanları her zamankinden daha gayretinizi yürekten kutluyorum dualarımız sizinle her daim rabbim ülkemizi hepimizi kurusun Allah için seviyorum hepinizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (3 yıl önce)
    Madem virüs hâlâ malatyayı terk etmedi yeni vakalar var yasaklar alel acele niye bir anda kaldiriliyoki.turkiyedeki ilk vakada alinan önlemler ne olduki buladar vakanın olduğu bir zamanda esnetiliyo . Alinan kararlarla konuşmalar tamamen zıt. Milleti çelişkide komayin lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • Irfan (3 yıl önce)
    1. Malatya pandemi ile mücadelede ilkleri uygulamada hem çok başarılı olmuş hem de örnek alınmıştır. 2. Turkiye de hangi il vakaları her gün yayınlamıştır ki Malatya da yayınlasın. 3. Başarıyı takdir etmek çok mu zor ki bunca yapılan ortada iken, Malatya bu kadar başarılı iken sırf magazin merakımız yerine gelmedi diye yapılanları, gece gündüz verilen emekleri hafife almak. Her şey için çok teşekkürler sayın il müdürü ve tüm sağlık çalışanları, bu günler de geçecektir inşallah ama yaptıklarınız hiç unutulmayacaktır, en azından vicdanlı Malatyalılar tarafından. Halklarınızı helal edin lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 yıl önce)
    Malatyaya hasta olan kayınpedere bakmak iç geldik korona tedbirleri nedeni ile Aydındaki Evimize dönemedik Seyahat izni için müracat ettim. Genelgeye uygun değilmiş eve dönmek. Olumsuz mesaj geldi. Allahtan revamı illa ölüm olmasımı cenazemi olmalı. Izin için oysa Kendi aracımızla Maskeyi hijyenli şekilde dönecektik Anlamadım gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde maskesiz dolaşanlara polisin Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca bin er -T.L. para cezası yazdığı medyada yer aldı.Aynı uygulamaya Malatya şehir merkezinde de başlarsak yayilmayi bir nebze önleyebiliriz.Ama vatandaşa ücretsiz maske dağıtılması da lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya’lı Doktor (3 yıl önce)
    Malatya sağlık il müdürlüğünü çalışmaları için tebrik ederim. Ancak bazen çok çalışmak yetmez onu doğru anlatmak ve kamuoyunda ki algıyı da doğru yönetmek gerekir.Bu konuda sağlık müdürlüğünü başarısız buluyorum. Niye mi? Sağlık Müdürlüğü T.C Sağlık Bakanı’nın ildeki temsilcisidir yani ilin sağlık bakanıdır. Sayın Dr.Fahrettin Koca’nın muhalif çevrelerden bile büyük destek görmesinin sebebi şeffaf yönetim ve hızlı ve doğru bilgilendirmedir. Sağlık Müdürlüğü aynen sağlık Bakanlığı gibi Malatya ilinin günlük salgın verilerini ( vaka sayısı, vefat sayısı, Yoğun Bakım daki hasta sayısı v.s) paylaşmalı ve halka büyük resmî şeffaf bir şekilde göstermeliydi.Malatya halkı salgının Malatya ‘daki seyrini maalesef tüm ayrıntıları ile hiçbir zaman göremedi. Kriz yönetiminin temel ilkesi olan şeffaf yönetim ve hesap verebilirlik ilkesi yine yönetim kitabının tozlu raflarında kaldı... Haa bu arada bu kitap Malatya’da hiç okundu mu yöneticiler tarafından ondan da emin değilim. Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    Halkla korana rakamlarını paylaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Yani bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldirildimi anlamadım ben
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet Candemir (3 yıl önce)
    Sağlık Bakanlığı'nın bu denli profesyonel ve fedakarca gayretlerini canı gönülden kutluyorum..Bir vatandaş olarak, ülkemle gurur duyuyorum.. Allah'ım hepinizin yardımcısı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (3 yıl önce)
    Sayın Editör: Yorumların altına bazı haber siteleri gibi örneğin Son dakika haber beğeni ve beğenmeme butonu koyarız iyi olur görüşündeyım. Hayırlı geceler
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Başta sayın müdürüm sizler olmak üzere özveri ile gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık çalışanlarından Allah razı olsun inşaAllah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Derviş (3 yıl önce)
    Sayın Müdürüm günlük vaka sayısını verebilirmisiniz
    0
    0
    Yanıtla