SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Virüslerle Mücadelede Büyük Buluş.!

A- A+ PAYLAŞ

Bilim insanlarının yaptığı son keşif, soğuk algınlığından mide-bağırsak iltihabına kadar yaygın hastalıklardan sorumlu olan virüslerin etkisiz kılınmasında çığır açabilir.

Bugün Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan habere göre, bilim insanları bağışıklık sisteminin virüslere saldırırken kullandığı ancak önceden tanımlanamayan bir yöntemi deşifre etmeyi başardı.

Cambridge Moleküler Biyoloji Laboratuarı araştırmacılarının yürüttüğü çalışma sonucunda, virüslere karşı alınacak önlemlere karşı yeni tedaviler geliştirilebilecek. Araştırma ekibinden Dr. Leo James, “Bugün elimizde çok sayıda antibiyotik ancak çok az virüs öldürücü ilaç var. Yeni keşfettiğimiz yöntemle virüsleri ne kadar öldürebileceğimizi bilmiyoruz ama önümüzde yeni kapılar açıldığı kesin” dedi.

İnsan bağışıklık sistemi, hastalıkları kan dolaşım sisteminde serbest bıraktığı antikorlar ile takip ediyor. Bilim insanları, geçtiğimiz yüzyıl boyunca bu yöntemin virüslerin hücrelere girişini zorlaştırdığını düşündü. Ancak yeni çalışma tıptaki kabul edilen inanışın tam tersi bir etki yaptığını gösterdi. Buna göre, antikorlar virüsle beraber virüsün hedef aldığı hücrenin içine giriyor ve hücrenin içinde hastalık oluşumuna karşı direnç gösteremiyor.

Bilim insanları, yeni elde edilen bulgu öncesinde, antikorların sadece hücre dışında etkili olduğunu düşünüyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız