SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Virüsün Direnci Azaldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, "Pandemik grip tedbirleri sonucu virüsün direnci azaldı" diyerek, "Bu durum sadece gribal değil, bütün enfeksiyonlardan korunma bakımından bir kazanım oldu" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "virüsün direnci azaldı" diyen Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "H1N1 virüsünün etkisi Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Ancak direnci kırılmış olarak seyri sürüyor. Ekim ve Kasım aylarında gribal furya yaşandı. Bunun pandemik olduğu söylendi, H1N1 virüsü yayıldı. Bu furya ile birlikte vatandaşlarda da bir bilinç oluştu. Okuldaki çocuklarımız el yıkama alışkanlığının nasıl olduğunu, hapşıran vatandaşların avuçlarının içine değil de, kollarının bir kenarına hapşırdığını hepimiz gözlüyoruz. Bu durum sadece gribal değil, bütün enfeksiyonlardan korunma bakımından bir kazanım oldu" şeklinde konuştu.

Pandemik grip konusunda vatandaşlarda ciddi bir bilinçlenme olduğuna dikkat çeken Zengin, aşılama konusunda da şu bilgileri verdi:

"Aşının Türkiye'ye vaktinde gelmesi büyük bir kazanım oldu. Önce risk gruplarına aşı yapıldı. Şimdi ise 6 aylıktan büyük bebekler ile 50 yaş arasındaki bütün vatandaşlara sağlık ocaklarımızda belge ve bilgi istemeden ücretsiz aşılamamız devam ediyor."

Pandemik grip düşüşünü yaptıkları kontrollerde gördüklerine dikkat çeken Zengin, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Okullardaki öğrenci devamsızlığını ciddi şekilde takip ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü devam etmeyen öğrenci sayısını her gün bize bildiriyor. Bu sayılara da baktığımızda, devam etmeyen öğrencilerin yüzde sayılarının yüzde anlamda düştüğünü görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Ayrıca sağlık kuruluşlarımıza griple ilgili müracaat eden hasta sayılarımızı da kontrol ediyoruz. Bu rakamda da düşme var."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız