SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vitamin Hapları Yerine Bir Elma

A- A+ PAYLAŞ
 
CORNELL Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma neden bir elmanın daima vitamin haplarına tercih edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı. Elmanın sadece C vitamini değil önemli miktarda antioksidana da sahip olduğunu gözler önüne seren araştırmaya göre, bu kombinasyon, küçük bir elmada 1.500 miligram C vitamin bulunmasını sağlıyor. İngiliz gazetesi The Telegraph da konuya dair haberinde, piyasadaki hiçbir vitamin desteğinin bu rakamla boy ölçüşemeyeceğinin belirterek, çok sayıda vitamin tüketiminin de faydalı değil aksine sağlığa oldukça zararlı olduğu hatırlatıyor. Haberde, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminin doğal yollardan alınmasının, bu eksikliğin hap aracılığıyla giderilmeye çalışılmasından çok daha sağlıklı bir seçim olduğu ifade ediliyor.
 
AIDS’ten Ölümler Azaldı
 
DÜNYADA geçen yıl 34 milyon kişinin HIV taşıdığı bildirildi. BM AIDS ile mücadele kuruluşu UNAIDS’in bu yılki raporuna göre tedavi AIDS’ten ölüm oranını azalttı. Raporda uzmanlar, HIV ile yaşayanların sayısının büyük oranda arttığını belirtirken, bunun başlıca sebebinin tedaviye daha iyi ulaşma imkanı olduğunu vurguladı. 2009’a göre HIV ile yaşayanların yüzde 3,3 arttığı, virüsü yeni kapanların sayısının 2,7 milyonla değişmediği kaydedildi. Raporda, AIDS’ten ölümlerin ise yüzde 5,3 azalarak 1,8 milyona gerilediği belirtildi. UNAIDS yetkilisi Michel Sidibe, “birkaç yıl öncesine kadar, kısa vadede AIDS salgınının sonunun geldiğini belirtmek hayal gibi görünüyordu, ancak bilim, siyasi destek ve toplumun verdiği cevapla, somut ve kesin sonuçlar alınmaya başlıyor” ifadesini kullandı. Dünya genelinde 2009’da HIV ile yaşayanların sayısı 32,9 milyon iken 2010’da bu sayı 34 milyona yükseldi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız