SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Viyadük 1 Ay Devre Dışı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:26:35
Viyadük 1 Ay Devre Dışı
A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi Turgut Özal Viyadüğü, 15 Ağustos sabah 08.00'den itibaren genel bakım ve onarım nedeniyle 15 Eylül'e kadar trafiğe kapatılıyor. Ulaşım, eski yol güzergahı üzerinden sağlanacak.

2011'de ulaşıma açılan 420 metre uzunluğundaki viyadükte yapılacak bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili olarak Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, "“Biz bu çalışmada öncelikle trimer dediğimiz bir alet ile köprünün üstündeki mevcut asfalt tabakasını tamamen kaldıracağız. Asfaltımızın hemen altında mebram dediğimiz geçirimsizlik sağlayan su yalıtımı olan bir malzeme var, doğal olarak oda yıpranacak ve o kısmıda tamamen yenileyeceğiz. Köprünün dilatasyon derzleri var. Her iki şeritte de ikişer tane olmak üzere toplam 4 tane dilatasyon derzi var. Bu dilatasyon derzlerini biraz tecrübe ile gördükkü 4 yıllık kullanımda, bizim ağır trafiğe dayanamadı ve geçen sene 1 tanesinde kırılma olmuştu. Biz onu kaynak yaparak onarmıştık. Şimdi ise o dilatasyon derzlerinin 4’ünü de firmanın henüz daha garantisi bitmedi,  önümüzdeki yıl garantisi bitecek,  biz bu seneye onarımı aldık ki gelecek sene yaparsak, masrafını devlet karşılamış olacaktı, şuanda o dilatasyon derzlerini yüklenici firmaya yaptırdık. Devlet hiç ücret ödemedi ve yurt dışında yenileri yapıldı. Yurt dışında geldiler ve şuanda hazırlar. Asfalt tabakasını yenilerken aynı zamanda  o 4 tane dilatasyon derzlerini de yenileyeceğiz.  Bu firmanın garantisi altında yapılıyor. Köprünün üzerinde kar ve buz önleyici solüsyon püskürten sistemler var. Onlarda 4 yılık zaman içerisinde hem teknolojisi gelişti ve hem de trafik kazaları ve araç çarpmaları sonucunda yıprandı. Bu kar ve buz önleyici sistemleri de yenileyeceğiz. Bizim 1 aylık tahmini sürede yapacağımız çalışmalarda eski yola trafiğe vereceğiz, köprüyü tamamen kapatacağız, tabliye üzerindeki asfalt tabakasını yenileyeceğiz, genleşme derzlerini yani dilatasyon derzlerini güçlendirerek yenileyeceğiz, otomatik buz önleyici sistemleri yenileyeceğiz ayrıca köprünün üzerindeki bir takım sinyalizasyon ve kamera sistemi ve kabloları da bir elden geçireceğiz. Yapacağımız çalışmaların köprünün statiği ile taşıyıcı sistemi ile uzaktan yakından alakası olmayan tamamen köprünün üst yapısı, asfaltı ve diğer sistemleri ile alakalı bir çalışma.” bilgisini vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız