SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Viyadük Asfaltlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beylerdesi Viyadüğü'nün BSK kaplaması çalışmalarına başlandı.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yardımcısı Turan Gülhaş, BSK çalışmalarını üst teknolojiyle yürüttüklerini söyledi. Gülhaş, ana iş kalemlerinin büyük oranda bitirildiğini kaydederek, "Doğu ve Güneydoğu illerini ve Malatya'mızı batıya bağlayan Beylerderesi Köprüsü üzerinde bulunuyoruz. Köprümüz yaklaşık 420 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğinde bir köprümüzdür. Köprünün şuan itibariyle ana iş kalemleri bitmiş durumdadır. Bugün itibariyle üzerinin son BSK tabakasına başladık ve akşama kadar bitireceğiz. Dolayısıyla ana iş kalemleri bitmiş durumda. Aydınlatma çalışmaları, korkuluklar ve kaldırım çalışmaları devam edecektir. Hızlı ve ummalı bir şekilde çalışmamızı devam ettiriyoruz. BSK'mızı da son dere üst teknolojiyle yürütüyoruz" dedi.

Köprünün maliyeti ve yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Gülhaş, "Şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla bu köprümüzde yaklaşık 25 bin metre küp beton kullandık. Buna ilavetende 5 bin ton demir kullandık. Art gerilme dediğimiz teknikte de 800 ton art gerilme halatı kullanıldı. Harcama olarak ta 38 milyon TL para harcamış durumdayız. Bağlantı yolları da bittiği takdirde, toplam maliyetimiz 40 milyon TL civarında olacak. Dolayısıyla bu köprüyle Malatya ilinin gelişmesi, trafik yükünün
azalması, trafiğin daha rahatlaması, daha güvenli bir trafik akışının sağlanacak" diye konuştu.

Gülhaş, köprünün yapımındaki tekniğin dünyada ilk 10 köprü içinde olduğunu belirterek, "Ayrıca köprümüz yağmış olduğumuz hesaplamalarda 4 ila 6 yıl arasında kendisini amorti edecektir. Buda ülke ekonomisi için hem akaryakıt açısından, araçların amortismanı ve her şeyden önce zaman ve trafik güvenliği açısından büyük artılar getirecektir. Beylerderesi Köprümüz, teknik açıdan özellikle kenar ve orta ayaklarının açıklıkları bakımından dünyanın ilk 10 köprüsü içerisinde sayılabilecek teknik özelliklere sahiptir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız