SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Viyadük İçin Ek Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, yapım çalışmaları devam eden Beylerderesi Viyadüğü için 2.5 milyon TL ek ödenek sağlandığını, viyadüğün bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Milletvekili Öznur Çalık Beylerderesi Viyadüğü için 2.500.00 TL’lik ek ödeneğin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından 22.04.2010 tarihinde onaylandığını belirtti.

Öznur Çalık, yapım çalışmaları üst yapıda hızla devam etmekte olan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2010 yılı yatırım programında yer alan Malatya – Darende – Kayseri yolundaki Beylerderesi Viyadüğü’nün 2010 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Milletvekili Öznur Çalık “Beylerderesi Viyadüğü’nün üst yapısı dengeli konsol sisteminde inşa edilmektedir. Köprü Projesi ve inşaat yöntemi gereğince, iki ayaktan ayrı ayrı inşa edilen üst yapı segmentlerinin; ortada, kot hataları olmadan birleştirilebilmesi amacıyla üst yapı inşaatının kesintisiz olarak devam ettirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerimiz neticesinde Beylerderesi Viyadüğü’nün inşasının süratli ve kesintisiz bir biçimde sürmesi için gerekli ödenekleri temin ediyoruz. Sayın Bakanımızın 22 Nisan 2010 tarihli onayıyla 2.500.000 TL’lik bir ödenek daha temin edildi. Köprü Yapımları Global Projesinde yer alan Viyadüğümüzün inşası herhangi bir duraksama olmadan devam edecek. Bu vesileyle Başta Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a olmak üzere, Ulaştırma Bakanı Müsteşarımız Sayın Habib Soluk’a ve Karayolları Genel Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Malatya-Darende yolundaki, Malatya Grubu Köprülerinden Milli Egemenlik (Turan Emeksiz) Kavşak Köprüsü İkmal İnşaatıyla ilgili Kamu İhale Kurulu’na yapılan itirazen şikayet başvurusunun da sonuçlandığını ifade eden Milletvekili Öznur Çalık “Kurul’a yapılan başvuru 20.04.2010 tarihinde görüşülmüş olup, alınan 2010/UY.II-1142 nolu karar gereği başvurunun reddine karar verilmiştir. Bu kararla Altgeçitlerimizin inşası konusunda bürokratik ve hukuki herhangi bir engel kalmamıştır. 2010 yılında Altgeçitlerimizin de inşası tamamlanarak Malatyamızın hizmetine sunulacaktır.” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız