SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Viyadük İtirafları!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:51
Viyadük İtirafları!
A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi Viyadüğü’ndeki köprü sistemlerinde kullanılan genleşme ve daralma dönemlerinde aradaki boşluğu doldurması için kullanılan “derz” demirinin kırılmasının, köprünün genel yapısı ile ilgili olmadığı bildirildi.

Beylerderesi Viyadüğü üzerinde Karayolları tarafından çalışma yapılması şehir merkezinde “Viyadük çöktü” efsanesine döndü. İHA muhabirinin ulaştığı Karayolları yöneticileri, “Viyadüğün genel yapısında bir sıkıntı ve problem yoktur. Sadece viyadükteki bağlantı noktalarında genleşme ve daralma dönemlerinde arada kalan boşluğun doldurulması amacıyla teknik olarak kullanılan derz demirlerinden birisinde kırılma meydana geldi. Ekipler, kırılan demiri tamir ediyorlardı. Yoğun trafik nedeniyle yapılamadı. 1 gün içerisinde yapılacak. Bu sistem tüm köprülerde kullanılan bir sistemdir. Köprünün genel aksamında her hangi bir problem yoktur. Aynı sistem daha önce Kömürhan Köprüsünde de vardı, ancak oradaki sistem değiştirildi” şeklinde bilgi verdiler.

Karayolları yöneticileri, Beylerderesi Viyadüğü’nün açıldığı dönemin kış sezonuna denk geldiğini hatırlatarak, “O dönem kullanılan asfaltı değiştireceğiz. Ancak kış sezonu nedeniyle asfalt değişimini önümüzdeki sezon yapacağız. Açıldığı dönem standart asfalt kullanılmadığı için, köprü üzerindeki asfaltta şişmeler meydana geldi. Bu şişen asfalt kısımları temizlendi. Viyadükte her şey normal” şeklindeki ifadeleri aktardılar.

Beylerderesi Viyadüğü hizmete açıldığı günlerde de "iki yakanın birleştirildiği noktada eğrilik olduğu", sağlam inşa edilmediği, yeterli güvenlik sistemi bulunmadığı vb. nedenlerle eleştirilere muhatap olmuştu.

FOTO: Arşiv

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız