SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Viyadük Kapatılacak, Çünkü.!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:00:52
Viyadük Kapatılacak, Çünkü.!
A- A+ PAYLAŞ

Merhum Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal'ın adı verilen Beylerderesi'ndeki Viyadüğü’nün Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 1 ay boyunca trafiğe kapatılacağı bildirildi. Viyadükte yapılacak bakım onarım çalışmalarının yanı sıra 4 adet dilatasyon derzinin (Yan yana yapılan ve birbirinden bağımsız olan yapıların arasında oluşturulan boşluğa dilatasyon derzi denir) değiştirilecek olması nedeniyle bir ay boyunca kapalı olacağı ve trafiğin eski güzergahtan verileceği kaydedildi.

2006 yılında ihale edilen ve ihale bedelinin 3.5 misli bir rakama, yaklaşık 40 milyon liranın üstünde bir  maliyetle tamamlanıp 2011 yılında trafiği açılan Beylerderesi Viyadüğü, hizmete açıldığı günlerde de ‘köprünün iki ucunun birleştiği noktada 40 cm’lik kot farkının oluştuğu’, sağlam inşa edilmediği, kalitesiz malzeme kullanıldığı ve sağlıklı denetim yapılmadığı eleştirilerine muhatap olmuştu. 

‘Ağır trafik’ köprünün derzlerini kırmış!

Açıldıktan bir yıl sonra 2012 yılı Kasım ayında dilatasyon derzinde meydana gelen kırılma üzerine Malatya’da büyük panik yaşanmış ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ‘Köprünün derz demirinde kırılma meydana geldiğini, viyadüğün genelinde bir sorun bulunmadığını’ belirterek, Malatya’da yersiz bir panik havası yaratıldığını ifade etmişlerdi.

Dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Beylerderesi Viyadüğü’nde bulunan 4 adet dilatasyon derzinin tamamen değiştirileceğini ve köprünün genel olarak bakıma alınacağını söyledi. Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tamir ve bakım çalışmaları için Viyadüğün bir ay boyunca kapatılacağını kaydeden Özendi “Bu dilatasyon derzlerimizden birisi geçen yıl ağır trafik altında kırılmıştı ve biz tamir etmiştik. Şimdi tamamını yenilemek için derzler yurt dışında yaptırıldı. Ramazan ayı nedeniyle bekliyoruz. Seçim sürecini atlattıktan sonraki bir tarihte Beylerderesi Viyadüğü’nü trafiğe kapatıp, bir aylık bir bakıma alacağız. Bu bakım kapsamında viyadüğün asfaltı tamamen yenilenecek. Altındaki su yalıtımları yenilenecek ve üstünün kaplaması yenilenmek üzere çalışma başlatılacak. Tahmini bitirme süremiz de bir ay olacak. Bu süre içerisinde trafiği eski yoldan vereceğiz” dedi.

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: İki yakadan birleştirildiği noktada uçların denk gelmemesi nedeniyle bağlantı yeri asfaltla doldurularak eğriliği düzeltilmeye çalışılan Beylerderesi Viyadüğü'nün yapımında kullanılan metal malzemelerde de bozulma meydana gelmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız