SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Viyadük Tamamlandı, Ancak..'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Pazar akşamı ulaşıma açılan çevreyolu alt geçitlerin yanı sıra halen çalışılmakta olan Beylerderesi Viyadüğü ile ilgili son durum hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Karayolları 8. Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Beylerderesi köprüsünde son düzenlemelerin yapılmakta olduğu da kaydedildi.

Gülhaş'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya ili Şehir geçişi üzerinde bulunan ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünce yürütülmekte olan Beylerderesi Köprüsü ile Turan Emeksiz ve Akpınar Kavşakları Altgeçitlerinin çalışmaları hakkındaki son durum aşağıda özetlenmiştir.

- BEYLERDERESİ KÖPRÜSÜ: Malatya ilinin batı çıkışındaki Beylerderesi vadisi geçişini sağlayan 420 m uzunluğunda 24 m genişliğinde, ortalama 55 m ayak yüksekliğindeki Beylerderesi köprüsü, 190 m’ lik orta açıklığının yanı sıra ardgermeli dengeli kutu konsol kesitli tipi ile dünyanın bu özellikteki sayılı köprüleri arasına girmiştir.

Köprünün trafiğe açılmasıyla Beylerderesi Vadi geçişi 2,5 km kısalacak, bu durumda köprü kendisini 4 – 6 yılda amorti edecektir.

Köprüde bugüne kadar 28.000 m3 demirli beton, 5.000 ton demir, 800 ton germe halatı, 1.350 m otokorkuluk kullanılmıştır. Köprü için 2010 yılı fiyatları ile 38 Milyon TL harcama yapılmış olup, bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi ile birlikte toplam maliyet 40 Milyon TL’dir.

Köprünün inşaatı tamamlanmış, ancak köprüye ait bağlantı yollarının ve havaalanı kavşağının bordür, yaya kaldırımı, iksa duvarı yapımı ve peyzaj düzenlemeleri ile buz önleyici sistem ve trafik güvenliği ile ilgili çalışmalar kısa sürede tamamlanacak olup çalışmalar devam etmektedir.

- SANAYİ, TURAN EMEKSİZ VE AKPINAR ALTGEÇİTLERİ: Malatya şehir geçişi üzerinde bulunan bu üç kavşakta yapılan ve toplamda 1900 m olan altgeçitler 25 m genişliğinde olup 2x2=4 şeritlidir. 500 m’ lik Sanayi Kavşağı alt geçit inşaatı 2008 yılı sonunda tamamlanarak trafiğe açılmıştır.

T.Emeksiz ve Akpınar Kavşaklarının birbirine bağlayan 1.400 m uzunluğundaki altgeçitde, hemzemin kavşaklar daha önce trafiğe açılarak üstten geçiş imkanı sağlanmış, şehirlerarası transit trafiğe ait olan alt yoldaki 2 gidiş 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritte ise 13.02.2011 saat 18.00 itibarıyle transit trafiğe geçiş imkanı sağlanmıştır.

Her üç altgeçitde toplamda 33.000 m fore kazık, 350.000 m3 kazı 7.000 m3 demirli beton 200 adet hazır kiriş imalatı gerçekleşmiştir.

Bu güne kadar yapılan toplam harcama 2010 yılı fiyatlarıyla 35 Milyon TL’ dir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız