SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vız Vız Yapmıyorum Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:06:07
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk ÖZ, TV Malatya'da katıldığı programda, Malatya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kuzey Çevre Yolu İhalesi

İlknur Şahin'in moderatörlüğündeki programdaki konuşmasında Kuzey Çevre Yolu hakkında bilgilendirmede bulunan Öz, “Malatya gelişti büyüdü yıllardan beri, ama ne yazık ki sadece şehir içinden geçen yolun haricinde pek alternatif yollar maalesef üretemedik. Bundan dolayı da şehir içi trafik, şehirlerarası trafik hakikaten günün belli saatleri arasında dayanılmaz hale geliyordu. Ben sekiz yıldır milletvekiliyim, bizden önce de hep gündem de olmuş. İnceleme sonucunda güneyin teknik olarak mümkün olmadığını, rantabl olmadığını, işletilmesinin sıkıntı olacağını bu çerçevede kuzeyden geçmesi noktasında teknik rapor verdiler. Bu teknik rapordan sonra yatırım programına alındı. Projeleri hazırlandı. Tabi burada 54 kilometrelik yolun geçtiği yerde, kamulaştırılacak alan var. Tabulaştırılacak alan var. Bazı teknik uygulamalar vardı. Bu süreç ne yazık ki gecikti. Özellikle Karayolları genel müdürlüğü, belli bir zamandan sonra 2009’dan sonra çevre yolları yapımında kamulaştırmaya gitmedi. Kamulaştırmaya ayıracağımız ödenekle biz, çevre yolunun kendisini yaparız dendi. Onun içinde belediyeler buralarda 18 uygulaması yapsın, bu uygulamayla bu işi problemsiz bir şekilde bize teslim etsin. Biz de uygulama yapım ihalesini halledelim denildi. Bu noktada pek organize olunamadı. Bir an önce ihalenin yapılmasını takip ettik geçtiğimiz haziran ayında yeterlilik ihalesi yapıldı. Ekim ayında bir ihale söz konusuydu sonra ihale ertelendi. Şimdi Kara Yolları Genel Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiye göre inşallah bu defa 20 Ocak’ta Kuzey Çevre yolumuzun ihalesi yapılacak. İhaleden sonra yapım aşamasının çok fazla uzayacağını zannetmiyorum, çünkü güzergâh üzerinde çok fazla zorlaştırıcı engel yok. Hukuki, teknik engeller çıkmadığı sürece yapım işinin çok fazla zaman alacağı kanaatinde değilim” dedi.

"Trambüste aynı düşüncedeyim, hızlı tren ise.."

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımacılık için çözüm olarak savunduğu ve işleteceği trambüs konusunda; “Yine aynı düşüncedeyim. Umarım yanılırım. Malatya halkının ulaşımına katkı sağlarsa ben bundan memnuniyet duyarım. Ama aynı çekincelerim devam ediyor" açıklamasında bulunan Öz, hızlı tren içinse “Hızlı tren olayı çok eskiden beri takip ettiğimiz bir konu. 2023 hedefleri arasında Sivas-Çetinkaya üzerinden Malatya-Elâzığ-Diyarbakır güzergâhı programa alınmıştı ama burada tabi bunun bir an önce proje ihalesi yapılması gerekiyordu. 2-3 yıldır defaatle tüm arkadaşlar takip ettik. Devlet Demiryolları Genel Müdürü, benim beraber çalıştığım eski bir arkadaş, geçenlerde serzenişte bulundum. Bu defa alt yapı genel müdürlüğünden bunu kendi bünyesine aldı. Ve en kısa sürede ihale gününü vereceğiz dedi. Ocak ayı içerinde de bu proje ihalesi günü verilmiştir. 2002’de devletin bir yılda yapacağı yatırım bütçesi 6,5 milyar civarındaydı. Bizim sadece 2015 yılı içerisinde Devlet Demir Yolları yatırımlarına ayırdığımız para 8,5 milyar lira. Türkiye demiryolları ağında karayolları ağında çok ciddi atılımlar yaptı” açıklamalarında bulundu. 

Battalgazi bölgesine yapılacak hastane için konuşan Öz, “Mevcut devlet hastanesinin olduğu yere bir hastane yapılması konusunda da Başbakanımızın Sağlık Bakanına bizzat talimatı var. Onun gerçekleşmesi noktasında takip edeceğiz. Sadece hastane değil yeşil alanların oluşması noktasında bir yeşil kuşak projesi var, süreç işliyor. Stadyum çalışmaları yavaşta olsa devam ediyor. Daha hızlı gitmesi gerekiyor” dedi.

"Yeni Malatyaspor için kenetlenmeli"

Yeni Malatyaspor hakkında da konuşan Öz, “Buradaki niyet Yeni Malatyaspor’un 1. Lige çıkması ve Malatya’nın tanıtımına katkı sağlamasıdır. Dünyanın, ülkenin dört bir yanındaki Malatyalıların aidiyetlerini canlı tutabilecek bir spor aktivitesidir. İyi niyetli ve bu işten anlayan insanların yola çıkmasıyla bu işler hal yoluna girer. Kimsenin bizle bu konularda istişare ettiği de yok. Açıkçası bundan da rahatsızlık duymuyorum. Çünkü Malatya’nın yatırımları ve projeleriyle, Malatyalıların talepleriyle yeterince yoğunum. Yeni yönetimi de basından öğrendim. Yeni Malatyaspor için herkesin önyargılardan, benlik duygularından koparak Yeni Malatyaspor için kenetlenmesi durumunda başarıya ulaşılacağına inanıyorum” dedi.

"Kim daha çok Malatya’ya hizmet edecekse rabbim ona nasip etsin"

"Malatya seçimde yine AK Parti der mi?" sorusuna Öz, “Ben Türkiye’de %50’ler bandında olacağımıza inanıyorum. Malatya’da da doğru adaylarla yola çıkıldığında %70’leri zorlayacağımızdan hatta aşacağımızdan şüphe yok. Çünkü muhalefet sürekli eleştiriyor ama ortaya bir şey koyamıyor. Biz gelecek seçimler değil gelecek nesiller için çalışan bir partiyiz, bakışımız bu” yanıtını verdi.

Yeniden adaylık konusunda düşüncesinin sorulması üzerine ise Öz, “İki dönemde milletvekili olarak hizmet etmek nasip oldu. Bu süre zarfında Malatya’da vatandaşımıza nasıl en iyi şekilde hizmet ederiz noktasında gece gündüz yoğun çalışmamız oldu. Ben inanıyorum ki; duruşu, donanımı ve omurgasıyla Malatya’ya hizmet edebilecek 100’lerce milletvekili adayı vardır. Ben kısmet diyorum. İlla ben olayım diye bir düşüncem yok.  Kim daha çok Malatya’ya hizmet edecekse rabbim ona nasip etsin” dedi.

Malatya’da son zamanlarda çok fazla görünememesini Meclis İdare Amirliği görevine bağlayan Öz, “Çok fazla vız vız yapmadığımı düşünüyorum ama bal yapma noktasında da Malatya’ya layığıyla hizmet ettiğimi düşünüyorum.  Mecliste her günüm Malatyalılarla, Malatya’nın proje ve yatırımlarıyla ilgilenmekle geçiyor. Bütçe görüşmeleri dolayısıyla bir süre Malatya’da bulunamadım. Bütçe biter bitmez de ertesi gün Malatya’ya geldim. Dolayısıyla mümkün oldukça Malatyalıları ihmal etmiyoruz” dedi.

Öz, "Malatya’da büyükşehirden sonra bir şey değişti mi?"  sorusuna "Değişmesi gerekirdi, inşallah değişir, hayırlı neticelerini görürüz." yanıtını verdi. 

"14 Aralık daha başlangıç olabilir"

14 Aralık Operasyonu ve paralel yapı tartışmalarına da giren Öz, “14 Aralık’ı konuşmak için ta Ergenekon’a, Balyoz’a gitmek gerekiyor, arkasından Gezi olayları, arkasından da 17-25 Aralık olaylarına bakmamız gerekiyor. Bunun altında yatan esas gerçek şu.  Devlet içinde resmi olarak konuşlanmış ama yetkiyi yasadan, anayasadan, sıralı amirlerinde değil de, abilerinden veya başka yerlerden alan bir ekip. Ben bu hale düşmelerine de üzülüyorum. Milli manevi değerlere bağlı nesil yetiştirdiği düşünülen kişiler içerisinden birilerinin bir projeye bağlı faaliyet göstereceğini kimse aklından geçiremezdi ve umarım geçirmiyordu.  Ama 17-25 Aralık, öncesinde MİT olaylarından başlayarak ne yazık ki bunların yapmış olduğu faaliyetlerinden bu ülkenin bilgi ve belgelerinin bir yerlere servis edildiğini üzülerek görmekteyiz. Dolayısıyla bu 14 Aralık da, 13 Aralık da 15 Aralık da olabilirdi. Bu bir süreçtir. Kimse yargılanmadan suçlu ya da suçsuz demek doğru değil. Yargının bağımsız bir şekilde çalışmasını temin etmek gerekiyor. Belki 14 Aralık daha başlangıç olabilir. Ben bu örgütle ilgili daha farklı şeylerin ortaya çıkabileceği kanaatindeyim. Türkiye’nin siyasi istikrarını tehdit eden bu yapıyla mücadelenin 14 Aralıkla sınırlı kalmayacağını zannediyorum. Bu, cemaatin üst yapısındaki uluslararası kurum ve kuruluşlara hizmet eden örgütle mücadeledir. Yoksa bizim herhangi bir cemaat ya da STK’yla ne olursa olsun, bu ülkeye ihanet etmediği sürece onun faaliyetleri ile ilgili rahatsızlığımız söz konusu değil” dedi. 

Gülen’e yakalama kararı çıkarılması ile ilgili ise Öz, “Fethullah gülen ayrıcalıklı bir insan değildir. Bu ülkede kim suç işlemişse, belli deliller varsa hukuki süreç işletilecektir” açıklamasında bulundu. 

"Mesele Türkiye’de yolsuzlukların ortaya çıkması değil"

Yolsuzluk iddiaları konusunda  Öz, şunları söyledi:

“Türkiye 12 önce neredeydi şimdi nerede? Yolsuzluk olsaydı bu kadar devasa yatırımlar yapılabilir miydi? İş yapıyoruz, bu kadar iş yapılırken arada yolsuzluk olur söylemini de kabul etmiyoruz. Biz büyük bir partiyiz ve uzun zamandır iktidardayız.  İçimizde hata yapmış olabilir mi? Olabilir. Bununla ilgili iddiaların soruşturulmasını da bizzat biz istedik AK parti olarak.  Dört eski bakan hakkındaki iddiaların soruşturulması için imza atan belli sayıda vekilden biriyim. Şimdi soruşturma komisyonu 5 Ocak’a ertelendi. 9 Ocak’a kadar da çalışmalarını tamamlayacak, milletvekillerine raporunu verecek. Milletvekilleri bakacak, inceleyecek; vicdanının sesine kulak verecek. Millet bize milli ve manevi değerlerine hassasiyetinden dolayı oy veriyor, bu hassasiyetleri koruyacağız. Maalesef muhalefet ve paralel yapı, AK Parti iktidarından kurtulmak için her yolu deniyor. Mesele Türkiye’de yolsuzlukların falan ortaya çıkması değil. Mesele hükümetten kurtulmak için yapılan senaryolardır. İnşallah önümüzdeki seçimlerde kim ak kim kara ortaya çıkacaktır.”

"Malatya için ciddi yatırım"

Bu arada, Demiryolları ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında İHA’ya bilgi veren Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “2023 hedeflerimiz içerisinde olan hızlı tren için Ocak ayında ihale yapılacak. Sivas Çetinkaya istikametinden başlayıp, Malatya, Elazığ, Diyarbakır’a kadar uzanacak hat için, uzun süredir yaptığımız çalışmalar sonucunda etüt çalışmaları bitirildi. Proje ihalesi gecikiyordu. En son Devlet Demiryolları (DDY) Genel Müdürümüz, en son benim odaya gelmişti. Bu işin tadının kaçtığını, ne yapılması gerekiyorsa biran önce yapılması gerektiği noktasında ciddi bir serzenişte bulunmuştum. Akabinde de alt yapı hizmetlerinden dosyayı genel müdürümüz aldı. DDY Genel Müdürlüğü Ocak ayı içerisinde proje ihalesini yapacak. Proje ihalesinden sonra hızlı şekilde takip edip, yapım ihalesine geçilmesi için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Demiryolu yük taşımacılığında, Malatya Hatay İskenderun hattının önemli olduğuna dikkat çeken Öz, “Bu güzergahı çok önemsiyoruz. Gerek tarım ürünleri ve gerekse organize sanayide üretilmiş olan mamullerin en hızlı ve en ucuz şekilde limana ulaşması için bu hattın raylı sistemi önemli. Malatya’yı Limana bağlayan en kestirme yol İskenderun Narlı arası da hızlandırılmış hale getirilmesi gerekiyor. Bu konuda da, DDY Genel Müdürlüğü bölümler halinde çalışmalar yapıyor” şeklinde konuştu.

DDY Genel Müdürlüğü ile Malatya’da bölge yük indirme merkezi, lojistik köy kurulması için de yoğun çabalarının sürdüğünü aktaran Milletvekili Öz, “Lojistik köy, aktarma ve yükleme istasyonundan sadece Malatya yararlanmayacak. Civar il ve ilçelerden lastikli araçlar, kamyon ve tırlarla yük Malatya’ya gelecek, trenlerle limana götürülecek. Lojistik köy uygulaması Malatya için ciddi bir yatırım ve kazanım olacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız