SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vize Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:22:51
Vize Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

 

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, yeşil kartlıların 28 Şubat'a kadar vizelerini yaptırmaları gerektiği hatırlattı.
 
Tepe, yaptığı açıklamada, "01.01.2012 tarihinden itibaren sosyal güvencesi olmayan bireylerin gelir testlerini yapmak için kanun gereği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları görevlendirilmiştir. Bu kapsamda değerlendirilmek üzere sosyal güvencesi olmayan veya yeşilkart vizesi dolanlar 31.01.2012 tarihinde kadar adrese dayalı kayıt sistemine göre bulundukları il veya ilçelerdeki SYDV'lere müracaat etmeleri gerekmektedir.
 
Başvurularda oluşan yoğunluktan dolayı müracaatlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 29.02.2012 tarihine uzatılmıştır. Bu kapsamda il merkezimizden 3 bin 500 kişi vakfımıza müracaat etmiştir. 3 bin 500 kişiden 2 bin işinin ise başvuruları sisteme kayıt edilmiştir. Sisteme kayıt işlemi yapılan müracaatların gelir testleri yapılarak SGK'ya bildirimleri vakfımızca sağlanacaktır. Başvuruların sisteme kayıt işlemlerinin kısa süre içerisinde tamamlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca 01 Ocak 2012
tarihinden itibaren yeşil kart sahipleri vize süreleri doluncaya kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceklerdir. Yeşil kart vizesi dolmayan, sosyal güvencesi olan, 2022 sayılı yasaya göre yaşlılık ve özürlülük maaşı alan ya da başkası üzerinde sosyal güvencesi olan bireylerin müracaatları yaşanan yoğunluğun başlıca nedenleri olarak görülmektedir.Bu bireylerin müracaat etmeleri gerekmemektedir. Vakfımız Başharık Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Tapu Kadastro Binası Bitişiği'nde bulunan eski yeşil kart binasında GSS ile ilgili hizmet vermektedir.Binada yapılacak olan sıramatik, oturma alanları gibi fiziksel değişiklerle de oluşan yoğunluğun önüne geçilmesi amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.  
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız