SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vizesiz Avrupa' İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye, AB'nin T.C. vatandaşlarına uyguladığı vizenin önce kolaylaştırılması ve daha sonra tamamen kaldırılması için kolları sıvadı. Bu konu AB ile müzakerelerde "birinci madde" haline getirildi. Açıklamayı Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yaptı.

Bağış, bunun için Dışişleri Bakanlığı'nda, Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sezgin başkanlığında bir komisyonun oluşturulduğunu söyledi.

Bağış, "Amacımız en geç bir yıl içerisinde vizeler konusunda AB ülkelerinin elindeki bütün karşı argümanları yok etmek" dedi.

Vizesiz AB süreci şöyle işleyecek:

** Devlet, biyometrik pasaportla ilgili çalışmaları yeniden başlattı. 6 ay içinde durumun netleşmesi ve pasaportların verilir hale gelmesi bekleniyor.

** AB, "vize muafiyeti" için Sırbistan, Hırvatistan veya Makedonya gibi ülkelerle gerçekleştirdiği "Geri İade Antlaşması"nı Türkiye ile de imzalamak istiyor. Bu anlaşma Türkiye üzerinde AB ülkelerine kaçak giden üçüncü ülke vatandaşlarının iadesiyle ilgili. Önümüzdeki aylarda yoğun pazarlıklar yapılacak.

** Türkiye'nin bunun için sınır güvenliğini artırması ve yaklaşık 50 bin kamu çalışanından oluşan bir teşkilatı kurması gerekiyor. Aynı zamanda AB'nın sınır güvenliğini sağlayan "Frontex" ile uyumlu bir çalışma içine girildi.

** Son olarak vizeler konusunu da içine alan ve 1996'da başlatılan Gümrük Birliği'nin bugünkü şartlara uygun hale getirilmesi konusunda da çalışmalar başlatıldı.

** AB'den ilk aşamada bazı meslek gruplarına vize kolaylığı talep edilecek. Sonra da vizesiz döneme geçilmesi hedefleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız