SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vizyoner Hedeflerimiz Var"

0
Güncellendi - 2020-07-12 00:58:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, organize sanayi bölgesinde yer tahsisleri yapılan ve üretime başlayan fabrikaları ziyaret ederek, üretim sahalarında inceleme yapıp, fabrika yetkililerinden bilgiler aldı.

Göreve geldikten hemen sonra hızlı bir şekilde nitelikli firmalara yer tahsisine başlayan ve Malatya’daki istihdam sayısının artması için çalışma yürüten Sadıkoğlu, “Organize Sanayi Bölgelerimizin ciddi anlamda gelişmesi arzusu ile çıktığımız yolda nitelikli istihdam sağlayacak firmalara yer tahsisler yapmaya gayret gösteriyoruz. Tek gayemiz Malatya OSB’nin, bölgesinde hak ettiği değeri görmesi ve vizyonu olan bir OSB olması. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere farklı illerde nitelikli yatırımları olan iş insanlarını Malatya’ya davet ediyoruz. Bu konuda bugüne kadar ciddi görüşmeler ve davetler yaptık. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği’nin (İTKİB) 60 üyesini ve Türkiye Triko Sanayicileri Derneği’nin (TRİSAD) 45 üyesini ilimize davet ederek onlara Malatya sanayisinin avantajlarını anlattık. Teşviklerde 6. Bölge olmamız dolayısıyla yatırım yapmanın daha avantajlı olduğunu anlattık. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Malatya’ya yatırım yapma kararı alan firmalara yer tahsisleri yapıldı ve talepler gelmeye devam ediyor” dedi.

Malatya sanayisinin 32 yıllık geçmişinde yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süresinde yakalamayı önüne hedef koyan Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Göreve geldiğimizden bu yana 26 tane yer tahsisi gerçekleştirdik. Yer tahsisi yaptığımız firmaların birçoğu 6-7 ay gibi kısa sürede fabrikalarını kurarak üretime geçti. Şu anda yeni açılan fabrikalarda 2500’ü aşkın hemşerimiz istihdam edildi. Pandemi süreci dolayısıyla yer tahsisleri noktasında bir durağanlaşma olsa da yeni ve nitelikli yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Yer tahsisleri yapılmış ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan fabrikalarla beraber 8500 kişi istihdam edilecek. Malatya Organize Sanayisinin temellerinin atıldığı günden bu yana geçen 32 yıllık süreçte toplamda 22 bin istihdam yapıldığını görüyoruz. Bizler görevde olduğumuz süre zarfında attığımız adımlarla 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 8500 gibi bir istihdam rakamını yakaladık. Görev süremiz boyunca istihdam sayısını 15-20 bin kadar arttırmayı planlıyoruz. Malatya’nın öz evladı olarak, Malatya ekonomisi ve sanayisi için vizyoner hedeflerimiz var. 32 yılda yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süremizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Odamızın kıymetli üyelerinin takdiri ile bizlere verilen bu görevin kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle attığımız her adımı önemsiyoruz. Asıl işimiz Malatya sanayisinin mevcut durumunu yeni yatırımlarla birlikte geliştirirken devam eden yatırımlarında büyümesine katkı sunmak.  Yıllardır OSB’de yatırımı olan iş insanlarının daha da büyümesi, uluslararası arenaya açılması, ilimizin ihracat rakamlarının yükselmesi ve döviz girdilerinin artması için projeler üretiyoruz. Daha vizyoner bir OSB için toplantılar, seminerler ve konferanslar ile iş insanlarının ve yatırımların gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Bir yandan OSB’nin büyümesini sağlarken, diğer taraftan da hemşerilerimizin iş sahibi olup evlerine helal ekmek götürmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken herhangi bir karşılık beklemiyoruz, tek arzumuz evine ekmek götürecek olan 15-20 bin hemşerimizin hayır duasını almaktır.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız